Pagina's

zondag 4 maart 2012

LOL met Liggend Arnhem

De bedoeling van het woord 'met' is de Engelse versie. LOL heeft vanochtend Liggend Arnhem ontmoet. Maar het was ook lol met elkaar. Het resulteerde in een tocht met 15 liggers, 10 uit Zutphen en deze keer heel verre omstreken en 5 uit Arnhem, ook verre omstreken.

Het begon zo. Voor de winter hebben LOL en LA al contact gehad, middels mail tussen Darwin en Casper. Uieindelijk hebben we 4 maart geprikt. Via de agenda van ligfiets.net zagen we al enkele aanmeldingen. Niet iedereen die meerijdt, meldt zich aan. Dat betekende vanochtend zowaar 10 liggers op de markt in Zutphen. 1 Strada, 1 Mango, 1 Thys, 1 M5 en 6 Questen. Even koffie drinken, kennismaken en om 09.45 vertrokken. Overigens is de man op de M5, Bernhard, helemaal uit Overdinkel komen rijden en hij heeft er al 65 kilometer op zitten als hij met ons mee gaat. Hij zal bij  thuiskomst ongeveer 200 kilometer hebben gereden. Maar ja M5 staat ergens voor!

Op deze foto een deel van het kluppie op weg naar Dieren, waar we bij het station LA ontmoeten. Bijdrage aan de lol van de club is 3 Questen en 2 open liggers.

En hier een herstart na een plaspauze tussen Steenderen en Doesburg.

Vanaf station Dieren vertrokken we richting Laag Soeren, om eerst ergens koffie, uiteraard met appeltaart erbij, te nuttigen. Vanaf vandaag zal ik een taartbeoordeling toevoegen aan dit blog. Waar we precies hebben gezeten, de naam weet ik niet meer, maar de bediening was prima, de taart lekker, maar wat klef.

Vertrek bij station Dieren. Een hele optocht.
Vertrekken na de koffie had nog wat vertraging, omdat Hendrie een lekke achterband had. Vervolgens met ons allen, maar zonder Constibo die op tijd terug naar Zutphen moest, onze tocht vervolgd en langs de heuvels van de Veluwezoom naar Loenen gereden. Daar splitsten we weer op in LOL een LA, maar niet nadat er afspraken werden gemaakt over vervolg van dit initiatief. Misschien volgt er zelfs een weekend op, met de naam Oostelijk Ligtreffen of zoiets.

Voor de geografen onder ons,  we hebben vanuit Zutphen Vierakker, Wichmond, Baak, Steenderen, Drempt, Doesburg, Dieren, Laag Soeren, Loenen, Klarenbeek, Empe en weer Zutphen aangedaan.

kilometervreters, de rit van LOL was 70 kilometer. Een aantal zal de 100 en een enkeling de 200 aangetikt hebben.

7 opmerkingen:

 1. Nou was ik toch echt eerder thuis dan jij........en toch blog je weer sneller dan ik...:(
  Ach ja, je fietst ook een stuk harder...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. For the record, het appelgebak was in Café-Restaurant 'De Harmonie' in Laag-Soeren.

  Ook for the record: ik vond mijn exemplaar niet klef, maar eerder wat droog;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze LA-er had bij thuiskomst 103 kilometers op de teller staan. Dank voor Casper en Darwin die deze "LOL met Arnhem" hebben georganiseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitdaging voor jullie.
  Kom eens de appelgebak van Boshuis Drie (een buurtschap bij Speuld) proeven.
  Eigen gebakken met verse ingrediënten, een vierkant blok en enorm groot.
  Je krijgt de 1e kans met het Paastreffen op de Harskamperdennen in april.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. misschien doen we dat aanstaande zaterdag als we op en neer naar velomobiel gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. da's wel erg omrijden op de route Dronten-Zutphen... vergeet niet dat er ook iemand meerijdt die na (en voor) Zutphen nog 33 km fietst...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik dacht dat het redelijk op de route lag, we maken er anders wel een keer een LOL bestemming van.

  BeantwoordenVerwijderen