Pagina's

zondag 4 oktober 2015

Het blijft LOLlig

Valt me nu eigenlijk pas op: de samenvoeging van LOL en lig :)

Vandaag was weer de maandelijkse LOL tocht. En weer een nieuwe deelnemer, Martin uit Eerbeek. In totaal waren we met 12 man. Een flinke vertegenwoordiging van de open liggers, met 2 x een M5, een Challenge, een Nazca en een Thys. De afdeling Velomobiel was afgevaardigd met Quest, XS en DF.
Het was erg mistig in de ochtend en het eerste deel van de tocht ging afwisselend door zonnige en, merendeels, mistige omstandigheden.
Vanuit Zutphen reden we over de Voorsterklei, maar we konden niet het leukste dijkje over wegens werkzaamheden. Dan maar via Voorst. Verderop meer werkzaamheden, dus via Wilp in plaats van de mooie route door de uiterwaarden.
Bas loodste ons door De Worp naar de dijk tussen Deventer en Terwolde, alwaar de befaamde koffiestop plaatsvond. Aangezien Marc jarig was geweest en, nee, we verraden zijn leeftijd hier niet, trakteerde hij ons. Driewerf hoera!
Na deze versnapering togen we naar Teuge, via De Vecht. Er werd al volop zweefgevlogen. Het weer was dan ook tijdens de koffiestop aangenaam verbeterd. Een lekker zonnetje en aangename temperatuur.
Voorbij Teuge ging het richting Bussloo, alwaar de eerste rijders ons verlieten. Via Klaren beek ging het verder en vlak bij Voort, in het overbekende Empe, scheidden er weer wat wegen. Ik reed met Johan verder tot Voorstonden, waar ook de voor mij laatste splitsing was. In een lekker tempo reed ik de laatste kilometers, om iets na 2 uur tevreden thuis te komen.
Inmiddels moet wellicht de bijzin op ligfiets.net over de afkomst van ons kluppie gewijzigd worden in Gelderland en omgeving, in plaats van Zutphen en omgeving.
Vandaag was de deelname namelijk uit Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Deventer, Neede, Twello, Empe, Warnsveld en Eerbeek.

 In slagorde voor onze vaste ontmoetingsplek: het Volkshuis in Zutphen

We zijn in afwachting van de laatste deelnemers de ontwikkelingen op ligfietsgebied aan het uitwisselen :)

1 opmerking: