Pagina's

zondag 7 juni 2015

een rustige laatste Lentetocht

Hoewel het weer zomers was vandaag, heb ik toch de naam van de maandelijkse tocht niet aangepast :)

Vandaag was het een rustige tocht. We hadden een gast uit Nijmegen, die al de dag ervoor naar Warnsveld was gekomen en bij een vriendenopdefiets adres heeft overnacht. Evelien Veerman reed mee en zij gaf bij de start aan dat haar tempolager was dan het onze, tenminste, dat is de vertaling van haar boodschap. Geen punt, dan rijden we toch een rustige tocht? Wel eens lekker, een rustige duurtraining.

Mooie "Oudhollandse" lucht ergens bij Bathmen in de buurt.


Na wat gedimdam over de route werd het Noordwaarts. Via Whatsapp was dat al aangegeven, maar de rouet is toch wat anders. Richting Radio Kootwijk, zoals genoemd, verwachtten we toch wel een flinke "grijze golf" en dat rijdt niet lekker. Op de route van vandaag was die golf er ook, maar dat meer gerimpel dan een golf.

We zouden langs de zuidkant van de IJssel omhoog en dan aan de overkant weer omlaag gaan. Omdat Arjen niet precies wist hoe naar Epse te komen, mocht ik de eerste kilometers vooraan rijden. Ergens bij Joppe nam hij het heft weer in handen. Via Epse zou het niet meer worden en vanaf dit moment werd er flink geslingerd tot de koffiepauze, ik meen in Wesepe.
Na een lekkere, door jarige Wim getrakteerde honingnotentaart, ging het verder naar Olst, om per pont de IJsseloversteek te maken. Op mijn GPS apparaat zie ik dat de p[ont ongeveer 4 km/u vaart. Hoeveel knopen is dat?

Aan de overkant gekomen rijden we over de dijk richting Deventer. we worden met enige regelmaat verrast door motorrijders. Niet zichtbaar door hun pakken, maar ik vermoed er wel een grijs golfje in. Ik kan me levendig voorstellen dat veel dijkbewoners deze toeristen niet graag langs hun achtertuin hebben. Wat een herrie en bijkomende stank. Nee, dan die zachtzoevende ligfietsers!

Bij Deventer vindt Arjen het nog niet genoeg en hij besluit nog verder mee te rijden. We gaan langs de Molen verder dijken over. Vlak bij Voorst is een mooi weggetje afgesloten voor fietsers. Jammer dan, nu maar door Voorst, geen fijne weg, maar ja.

Na bijna 90 kilometer kom ik iets voor drieën thuis. Hoe lang zou Evelien nog hebben gereden naar Nijmegen?

1 opmerking:

  1. Hoi Casper,

    Ik had 130 km op de teller en was om een paar minuten voor half 6 thuis. Bedankt voor de leuke rit.

    BeantwoordenVerwijderen