Pagina's

zaterdag 2 mei 2015

Wi'j goat, jetzt geht's los, on y va.

Ja, moregen is het zover, dan begint onze tocht door Nederland (Achterhoek), Duitsland, Belgie en Luxemburg. Vandaar de titel in de drie talen :)

Het weer wil morgen niet zo meewerken, maar dat mag de pret niet drukken. We vertrekken om 9 uur uit Zutphen en via 's Heerenberg rijden we over Emmerich naar Limburg. Dat doorkruisen we van Noord naar Zuid en daar rijden we Duitsland weer in om in Heinsberg te overnachten.
De volgende dag rijden we de Vennbahn route, over een oude spoorweg. Dat belooft een mooie rit te worden.
Dasburg is de tweede overnachtingsplaats. Vandaar rijden we richting Moezel die we zullen volgen tot Koblenz. Tussendoor overnachten we in Bernkastel. De laatste overnachting in Duitsland zal in Remagen zijn.
De voorlaatste rit voert ons naar Beesel in Limburg, in de buurt van Roermond. Dan nog een mooie rit over Nijmegen naar huis. Als alles goed gaat hebben we er dan rond 1000 kilometer op zitten.

We worden tot 's Heerenberg begeleid door een escorte van LOL. Wat zullen die balen dat ze daar weer moeten omkeren naar huis!

Als we terug zijn volgt er een verslag met foto's.

7 opmerkingen:

 1. mooi..
  ben benieuwd naar de foto's en verhaal.
  veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Casper, veel plezier. Vorig jaar heb ik een vergelijkbare tocht in tegengestelde richting gedaan. De Vennbahn is prachtig, maar begint wel met 39 kilometer langzaam klimmen. Zelf vond ik Luxemburg zwaar om te fietsen. Heel veel plezier, goede tocht!

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zag jullie rijden op de Vennbahn. Ik reed in een Mango richting Aken en kwam uit Trosvierges.
  Mooie route de Vennbahn maar ook pittige klimmetjes waar ik moest duwen en de onverharde stukken waren soms aardig modderig.
  Geniet van jullie tocht.
  Groet Gerard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gerard, lees je reactie nu pas. Jij was met Mango en cyclone? We zagen je inderdaad rijden, zo'n ontmoeting gaat snel.

  BeantwoordenVerwijderen