Pagina's

zondag 2 november 2014

van opknappen van Questen en LOL ritten

Die velomobiel houdt me aardig bezig de laatste tijd. En niet alleen voor het woon-werkverkeer. Onlangs na mijn eerste echte schuiver ben ik aan het opknappen geslagen. de krassen waren niet echt diep, maar deze moesten wel gevuld worden. Na rijp beraad en het wegen van de aanbevelingen die ik heb gekregen, heb ik het met autoplamuur gedaan. Niets is dan mooier dan als je mederijders tijdens een LOL rit komen voelen hoe glad het is. Daar heb ik me mooi wat mee bespaard, maar nog fijner is het steeds meer zelf te kunnen.
Gisteren de eerste laklaag erop gespoten. Daar zie je nog heel goed alles doorheen, maar de lichte beschadigingen zijn al bijna niet meer te zien.
Ik heb het tweemaal gevuld en tussendoor geschuurd met 120 papier. Na de tweede keer een week goed laten uitharden en gisteren met 180 papier erover. met superglad resultaat. je ziet heel licht het kleurverschil, daar is bijna niet aan te ontkomen heb ik wel vaker gelezen.

En vandaag stond de 2e herfstrit van LOL op het programma. Nou ja, ik had het beter lentetocht kunnen noemen, wat een warme dag.
Dit keer kwamen de mederijders uit alle hoeken van Gelderland: Nijmegen, Arnhem, Laag Keppel, Apeldoorn, Dieren, Voorst, Deventer, Neede, Zutphen en Warnsveld. Zelfs nog een gastrijdster uit Berghem in Brabant.

Het werd een mooie tocht. Lorenz had laten weten op tijd thuis te willen zijn, dus werd het zonder enig gemor een rit naar Doesburg, alwaar bij de Waag de pauze zou zijn. Deze uitspanning staat nog steeds op nummer 1 in onze toptig van appeltaartverstrekkers. Die notering werd uiteraard waargemaakt vandaag, hoewel de andere taartsoorten ook niet te versmaden zijn.
na de pauze richting Dieren waar we zonder de Dierense rijders de Lange Juffer op gingen. Dat werd voor een aantal een lichte deceptie, omdat de voorrijders kennelijk over betere klimbenen beschikten en ergens bij een Y splitsing de achterblijvers in dubio kwamen: welke richting wordt het. een déjà vu voor een enkeling.
Uiteindelijk werden we een remlicht gewaar wat verder op de helling tussen de bladverliezende bomen. Bovenaan gekomen etaleerde Wim zijn pedagogische kwaliteiten en na enig mompelend sorry waren de gelederen weer gesloten en kon de afdaling en thuisreis beginnen.
Al met al een heerlijke dag.

4 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om je fiets weer mooier te maken. Tip: als je je fiets niet superschoon houdt, vallen kleine beschadigingen en/of kleurverschillen nauwelijks op.
  Trouwens, ook als het al weer een tijd je geleden is dat je bezig bent geweest zie je opeens veel minder onvolkomenheden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een nieuweling aan boord, maar dat moet eigenlijk sowieso, moet je inderdaad zorgen dat 'de gelederen gesloten blijven' oftewel houd elkaar in de gaten en verlies niemand uit het oog/de spiegel. Dankjewel Casper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Casper,

  Het plamuren en schuren is inderdaad geen probleem, en het kleurverschil? Tja, bij Velomobiel.nl staat al in de beschrijving van de kleuren dat die de RAL kleuren BENADEREN, dus iets zul je altijd wel blijven zien. Zolang je fiets lekker rijd is het prima toch?

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, want ik had die lekkernij van de "nummer 1 in LOLs toptig van appeltaartverstrekkers" ook wel eens willen proeven.

  BeantwoordenVerwijderen