Pagina's

vrijdag 7 november 2014

Captain Sparrow

Wat heeft die nu met ligfietsen te maken hoor ik je denken. Welnu, net veel, want in zijn tijd had je slechts snelle piratenboten om te hebben.

Het gaat me om een quote van de captain, die ik vandaag las in een artikel. The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Fantastische uitspraak. Kan ik in mijn werk ook goed gebruiken als medewerkers eens ergens mee aan komen.

Maar ook op mezelf is het van toepassing. Hoe benader ik een probleem? Het probleem is een GPS apparaat waarvan de batterij steeds minder lang mee gaat. Momenteel slechts 1,5 uur, waar het begon met 12 uur. Dus zoeken naar een alternatief, met groot scherm, hartslagmeter etc. Ik heb ook een 7 inch tablet waarop de osmand app goed draait inmiddels, na lang oefenen. Heb ik dan nog wel een GPS nodig? Hoe vaak gebruik ik de navigatie van zo'n ding? Waar gebruik ik mijn huidige apparaat voor?

Al deze vragen leiden tot de conclusie dat ik helemaal geen nieuw navigatieapparaat nodig heb, maar een fietscomputer met hartslagmeter en registratie van mijn ritten. Die kan ik dan weer op Strava of Garmin Connect zien.
Nou, dan kan ik een veel goedkoper ding nemen, bijvoorbeeld de Garmin Edge 500.
Ik gebruik namelijk alleen zo'n apparaat voor mijn woonwerkritten en af en toe de langere tochten die we doen met LOL. Soms op een zondagse LOL rit maak ik vooraf een route. Dat kan makkelijk met de tablet. Ik weet dat die niet voor dat werk bedoeld zijn en dat ze niet waterdicht zijn etc. Maar maandelijks gebruik is heel wat anders dan dagelijks.

Oftewel, my attitude about the problem zat me in de weg. met dan aan captain Sparrow.

3 opmerkingen:

 1. Grappig, al redenerend kwam ik een paar maand terug tot dezelfde conclusie, ook mijn ritten zijn voor de overgrote deel woonwerk ritten. Ik denk dat ik die route wel weet te vinden:-) De enkele keer dat ik een andere route neem, oriënteer ik me op Google maps en kom zonder al te veel problemen waar ik zijn wil. Slecht één keer raakte ik mijn postduiveninstinct kwijt in de afgelopen maanden, toen reed ik een extra rondje van zo'n 15 km. Kortom van de ongeveer honderd ritten zou ik bij één procent een routeplanner wel aardig gevonden hebben. De Garmin Edge 500 was ook voor mij een logische keuze omdat ik wél hartslag en cadans bij wilde houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad wel grappig ja, hoe bevalt die Garmin 500?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een Garmin van het merk Marktplaats, tot nu toe bevalt hij me(buiten de Garmindwalingen om zie mijn blog) goed. Het enige probleem is dat de hartslagsensor die doet het soms wel, soms niet, soms halverwege pas Ik heb gisteren een nieuwe besteld en hoop dat dat probleem dan opgelost is.

   Verwijderen