Pagina's

zaterdag 15 november 2014

ken je die?

Die racefietsers, die maar hun gang gaan, geen richting aangeven, vlak voor je afslaan? En nog schelden ook als je vraagt of ze voortaan richting aangeven?
Die automobilisten die hetzelfde doen als die racefietsers? Je vlak voor een bocht inhalen en ineens rechtsaf gaan, zonder richting aan te geven?
Die slotenreinigers, die met hun enorme gevaartes het hele fietspad en de berm in beslag nemen, zodat je de rijweg moet nemen, met als gevolg de bovenstaande automobilisten?

Die scholieren die netjes van drie a vier breed naar 2 breed gaan en zwaaien? En giechelen als je terug zwaait?
Die ganzen die met honderden in de wei of uiterwaarden langs de weg zitten en aarzelen of ze moeten opvliegen en als er dan 1 begint allemaal gaan?

Die mist die op je bril gaat zitten zodat je om de 100 meter je glazen moet afvegen?
Die zon die zo laag staat dat deze via je spiegels jou verblindt?

Die collega die zegt dat het wel erg stoer is dat je nog steeds op de fiets naar je werk komt? Wat zou die zeggen als je dat bij -10 nog steeds doet?

Die man die langer op zoek is naar een alternatief voor zijn Edge 705 en nu een Teasi pro heeft aangeschaft?
Die Teasi pro die niet compatible is met Strava, waardoor die man een beetje baalt?
Die Teasi pro die verder fantastisch is? Veel mogelijkheden, fijn groot scherm, veel (gratis) kaarten er standaard op, heel betaalbaar.

Die man die de komende weken wel meer verslag zal doen over de Teasi? Die man ben ik!

12 opmerkingen:

 1. Ik ken ze bijna allemaal :-). Ik doe tegenwoordig m'n bril maar af als het echt mistig is. Met sterkte +2 kan ik zonder bril nog net veilig genoeg door het verkeer.....

  groet,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yup, ik rij dan ook zonder bril. Maarreh, wel op strava blijven hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dan moet ik die maar via de app op de smartphone opnemen. Wordt wel dubbele registratie op doe manier. Hopelijk gaan ze bij teasi aan de slag met Strava.

   Verwijderen
 3. Met -4,5 en -3,5 en nog een cilinder van -2 gaat fietsen zonder bril toch echt niet lukken. Ik poets me een ongeluk en ik pas de snelheid aan.

  Ik heb nu wel een normaal formaat scherm op de XS zitten, geen mini-scherm meer dus. Ik ben benieuwd of dat nog verschillend is. Ik zit in ieder geval een stuk minder in de wind en dat was de bedoeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je door je scherm wil kijken met mist: ook dat lukt niet, tevens beslaat ie aan de binnenkant. Poetsen, die bril, er zit niets anders op.

   Verwijderen
 4. Hoi Casper,

  Rijden zonder bril? Gaat bij mij ook niet op, met -6,5 rechts en -2 links is het uitzicht nogal afwijkend, wat lastig bij afstand inschatten. En die cilinder van Wim heb ik ook nog........ Dus net als Wim is het gewoon poetsen, en snelheid aanpassen indien nodig. Die Teasi ga ik eens bekijken, klinkt goed!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook zonder sterkte in de glazen, is het af en toe lastig kiezen. Het vizier van een casco is wel heel comfortabel, ook als je nog maar weinig ziet.

  Groet,

  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan ken ik nu ook die man die de eerstvolgende LOL-tocht met zijn nieuwe Teasi pro vooraan gaan rijden, met een mooie route erop... Die man ben jij, Casper! ;-)

  Benieuwd naar je ervaringen, ik hoop en verwacht dat-ie je goed bevalt.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die problemen met die brillen zijn bij mij verleden tijd, dank zij die fantastische Casco helm met vizier. Edwin heeft dit inmiddels ook ingezien. Wie volgt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als mijn bril vol zit met mistdruppels, dan komen die toch ook op het vizier van een Casco-helm? Of heeft dat vizier een hele speciale anti-mist-coating?
   En als mijn bril beslaat, dan beslaat dat vizier toch ook? Zelfs het vizier dat op de XS zit, beslaat na verloop van tijd. Of heeft die Casco ook een speciale anti-besla-coating?

   Verwijderen