Pagina's

zondag 29 december 2013

eerste LOLiebollentocht geslaagd

Naamloos door fietser1958 op Garmin Connect - Details

Zie via bovenstaande link de route van deze eerste Oostelijke LOLiebollentocht. Let wel, het is geenszins de bedoeling de Oliebollentocht naar de kroon te steken. Zoals aangekondigd op de agenda van ligfiets.net is het vooral bedoeld als alternatief voor mensen die Tilburg te ver vinden, 27 december niet konden.

Het weer was prima, lekker fris met een waterig zonnetje, wind uit zuidwest zover ik kan beoordelen. Die wind maakte het soms wel koud in plaats van gewoon fris.
De opkomst was ook prima. 13 rijders: 2 Fujins, 2 Strada's, 2 XS Questen en 7 gewone Questen. Ook een gastrijder helemaal uit Kampen komen rijden: petje af.
De route was ook prima, met dank aan onze routekoning Marc. Door de Achterhoekse dreven ditmaal Oostwaarts, waar we met LOL nog niet zijn geweest. Zelfs even de grens over, omdat Arjen zijn Q dit jaar nog niet buiten Nederland heeft vertoond. Via Oldenkott zijn we de grens gepasseerd, nadat we vanuit Zutphen via Lochem, Barchem, Borculo, Haarlo, Eibergen en Rekken zijn gereden. Een stuk door Duitsland naar Zwillbrock, waar we niet bij Ludwig, maar aan de overkant hebben gepauzeerd. Heerlijk gebak hebben die Duitsers toch maar weer.
Na een uitgebreide pauze de grens weer over naar Groenlo, om van daaruit naar Ruurlo te rijden, alwaar Marc de afslag naar Neede nam. Samen met Jan verder de route terug bepaald, over Linde, langs Vorden naar Warnsveld en Zutphen.
Daar, op een paar honderd meter van mijn huis, splitste de groep. Een deel sloeg af naar Deventer en een deel ging via Zutphen naar huis.

Mannen, bedankt weer en tot volgende jaar. ( in casu volgende zondag!)

5 opmerkingen:

 1. Prima verslag weer. Prettige jaarwisseling gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was een mooie rit. Had alleen een iets dikkere muts moeten meenemen getuige de blauwe lippen waar ik na 223 km mee thuis kwam :)

  Ik zal nog wel eens vaker richting Zutphen fietsen voor een LOL rit.

  Goede jaarwissel!

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oké.....we zaten dus niet bij Ludwig. Moet ik dat nog even aanpassen in mijn verslag :)

  Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Casper,

  Je had de tocht zo mooi en spannend aangekondigd met o.a. "...en dan gaan we in Zwillbrock bei der Ludwig pauzeren, prachtig café". Dit moet echter zijn "...bei dem Ludwig...,". We hebben nota bene de Duitse naamvalrijtjes nog zitten recapituleren in restaurant Kloppendiek ;-)

  Desalniettemin, dank voor de gezellige fietstochten die je als LOL-trekker hebt georganiseerd resp. laten organiseren.

  Groet,
  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Gerrit,

   Mijn Duits is nooit geweldig geweest, dat blijkt wel weer. Gelukkig heb ik andere kwaliteiten. :)

   Verwijderen