Pagina's

zondag 8 december 2013

lekkage

Rechts net achter de wielkast staat telkens als ik in de regen heb gefietst een plasje water. Beetje zand erbij. Wat is dat toch? dat kan toch niet van bovenaf erin komen? De boel op de kant gelegd en eens gekeken in de wielkast en binnen. Er zit een plek waar twee delen op elkaar zijn gemaakt, met wat zacht spul ertussen, wat wel op demping lijkt. Daar zit enige speling in. Dat zal het euvel wel zijn. Aan velomobiel.nl gevraagd wat hieraan te doen, maar het is weekend, dus even wachten op het antwoord. Wellicht zijn er lezers die dit herkennen? wat kan ik doen? Een klein glasvezel matje erop lijmen? Verder open werken en kit ertussen? Ik ben benieuwd naar de adviezen.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Normaal mag daar geen speling zitten. Had de Quest van Lorenz daar ook niet mee te maken?

  Ik zou zelf die plek goed vuil- en vetvrij maken, en dan weer (afhankelijk van de mate van speling) opvullen en dichtlijmen. Als de spanningsvrije speling te groot is heeft onder druk alleen dichtlijmen geen zin want dat zal onder de bewegingen tijdens het fietsen weer lostrekken, verwacht ik. Daardoor zal de huidige reparatie ook weer speling hebben gegeven, en door kier, hoe klein ook, zal het water en vuil dat de banden rondspetteren naar binnen zijn gekomen.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Casper,
  kan je er niet gewoon mee teruggaan naar Velomobiel.nl? Als je hem nou al drie jaar had ofzo, maar je hebt hem net. Dat je hem niet nieuw hebt gekocht maakt niks uit.
  Groeten, Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dicht kitten zou ik persoonlijk niet doen. Het kan wel, maar heb de indruk dat dat minder permanent is dan een glasvezel matje.

  Heb hetzelfde probleem gehad met mijn linkerwielkast nadat de quest op zijn linkerzijde heb gehad. Klaarblijkelijk was dat al geplakt met kit, wat toen los liet. Velomobiel.nl heeft dat toen keurig met een glasvezelmatje hersteld nadat ze eerst alle kit er tussenuit hebben gewerkt.

  Verder ben ik het wel eens met Edwin, je hebt de quest net een drie weken. Aan de andere kant is het een erg makkelijke plek om je eerste glasvezel reparatie te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Casper, daar zijn ze volgens mij van nieuws af aan ook gelijmd met Sikaflex uitpuiten met lucht, dan ontvetten met aceton, droogblazen met lucht en volzetten met Sikaflex (zwart)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Casper,

  Wat Marc al zei, heb ik ook gehad.
  Ik heb het met een nagelvijl in de kier schoongeschuurd, daarna de kier opengehouden met bijv een schroevendraaier en vervolgens dichtgekit. Zit nog steeds perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben wel benieuwd wat velomobiel hier op te melden heeft. Heb namelijk ook problemen dat ik wat krijg in de fiets als ik op natte wegen rij zonder dat het regent. Ga dus ook maar eens kijken hoe het daar zit bij mijn fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. welnu, het antwoord van Ymte is: goed opschuren en met glasvezelmatje repareren. Mag ik voor naar Dronten komen. Ik wil het echter zelf graag doen, heb ik dat ook eens gedaan. Wie weet wat er in de toekomst nog komt.

  BeantwoordenVerwijderen