Pagina's

vrijdag 1 november 2013

ff wennen

De winter komt er weer aan. Het is 's morgens donker als ik vertrek en ik kom in het donker thuis. Dat is weer wennen. Een van de weinige nadelen van het ligfietsen: slecht, want naar de zijkant afgestelde autolampen. Als je laag ligt schijnen die recht in je ogen en zie ik niet meer goed waar ik rij. Dus de Philips Bike Light er maar weer op gemonteerd om de brem te verlichten. De antiverblindingsbril was ik vergeten. Die helpt ook goed: geel of oranje glazen.
Meer kleding aan, jammer want een hoop omkleed gedoe heen en weer.
De fietspaden moeten eigenlijk eens schoon geveegd worden. Af en toe glibber ik een beetje weg.

De Q is zaterdag door Guus onderhanden genomen: nieuwe ketting, cassette, wielen gericht, achterwiel gestabiliseerd, veerpoten gesmeerd. Het is te merken tijdens het rijden, gelukkig. Stiller, stabieler, rustiger. Snelheid is nog niet omhoog, maar dat kan ook aan de weersomstandigheden liggen. Het was in ieder geval de moeite waard om weer eens naar Dronten te zijn gereden. Want, er staat een hele mooie gele 26 inch..........

De Taifun heb ik vandaag verkocht, ook ff wennen. Ik kon er niet meer prettig op rijden vanwege mijn evenwichtsproblemen, voelde me er niet zeker op. Nu is ie van iemand die ermee van Zutphen naar Deventer gaat forenzen. Dat is een prettige gedachte, dat ie goed gebruikt gaat worden.

Mijn stadsfiets is onlangs gejat, dus moest er een andere komen. Ik heb een tank gekocht: een hele mooie zwarte Gazelle Favoriet van een flink gewicht. Zo een met die stangen aan de remmen. Ook ff wennen, want mijn vorige was een Koga, die ongeveer de helft aan kilo's woog.


8 opmerkingen:

 1. Ik ben dus niet de enige die wel eens een fiets (ver)koopt ;)

  Gefeliciteerd met de verkoop van de Taifun. Kan mooi als aanbetaling dienen voor die gele 26" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lichten langs de weg van de auto's is inderdaad lastig. Wat voor bril gebruik je hier voor ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is een hele drukte met die handel in HPV's 8-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rij sinds kort ook een quest als ik mijn bril op heb dan zie je inderdaad niks meer als er auto in tegengestelde komt rijden.
  Heb jij daar een oplossing voor? Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oranje glazen! Maar zodra de auto's weer weg zijn kunnen orange glazen weer net te donker zijn. Een andere oplossing is genoeg Lumen op je eigen weg gooien (Ik rij zelf met 2 x 10W. LED-verlichting, tegenlicht maakt niets uit, mijn weg blijft verlicht)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik doe beide Robert-Jan en John, zowel met de Philips Bike light de weg vlak voor me goed verlichten en een gele bril opzetten.
  Helpt goed, maar soms zijn de autolampen echt verschrikkelijk slecht afgesteld, dan maar even in de remmen in plaats van tegen een boom :)

  BeantwoordenVerwijderen