Pagina's

maandag 14 oktober 2013

Maaien

Ergens in de verte zie ik oranje zwaailichten. net voorbij het stoplicht bij de afslag Borculo. Er staan geen afzettingen, dus rijd ik voorzichtig verder. Enkele tientallen meters staat een flinke tractor met een oplegger, aan de rechterkant van het fietspad. Links staat een andere.
Opeens komt de rechter tractor in beweging. Hij komt achteruitrijdend op me af en neemt het hele fietspad in beslag. Ik weet niet of ie me ziet, dus ik stap voor de zekerheid maar uit. Als ie een paar meter van me stopt, ben ik gerustgesteld. Hij gaat vooruitrijden, dus ik stap in. Hij laat een stuk fietspad vrij, waarop ik er voorbij kan en dat ook doe. Als ik er net naast ben begint ie te maaien. Het maaisel valt echter niet in de bak maar komt er overheen en ik wordt eronder bedolven.
Net voor hem stop ik en stap uit. Ze zijn met twee, de chauffeur en een maatje aan de kant. Ik ben uiteraard boos. Waarom de boel erover heen spuiten?
Door de reacties word ik nog bozer. Ik moet maar uitkijken en er voorbij rijden. Ik vermoed dat het opzet was, mij lekker pesten. Kan ik niet hard maken natuurlijk. Door hun gedrag raak ik meer opgefokt en op een gegeven moment pak ik de klompen van de bestuurder en zeg dat ik die dan maar in de sloot gooi. Lekker terug pakken. Doe ik natuurlijk niet, wel jezelf beheersen, Jansen.
Ik pak mijn mobiel en maak wat foto's van de heren, die direct zich omdraaien en jassen over hun hoofd doen. Waarom dat? Ik neem de naam van het bedrijf waar ze voor werken goed in me op en rijd verder.
Op mijn werk gekomen zoek ik via Google het bedrijf en vul een info formulier in met een klacht.

En nu maar afwachten.

Maaien, poeh, dat duurt nog wel een paar weken. En nu maar hopen dat ik deze jongens niet meer tegen kom.

op verzoek de foto erbij:

4 opmerkingen:

  1. Dat klachtenformulier invullen is een uitstekende actie Casper. Ik ben benieuwd naar de follow up.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien ook een kopie van de brief sturen naar de wegbeheerder en/of de gemeente. Dit zijn fratsen die natuurlijk niet kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klompen afpakken .....? Volgende keer gewoon z'n F-Lites lek prikken!

    BeantwoordenVerwijderen