Pagina's

vrijdag 29 november 2013

De gele rijders

Jawel mensen, sinds vandaag behoor ik ook tot dat wat sinistere, veelvuldig door het land scheurende clubje van de Gele Rijders. Hoe dat zo komt? Wel vandaag was D-day voor mij. Enige weken geleden was ik in Dronten voor onderhoud aan de 147 en Ymte liet me een hele mooie 26 inch zien. Dat begon te kriebelen de dagen en weken erna. De organisatie waar ik werk is in reorganisatie en op het moment dat Ymte de Q aanbood, was er voor mij nog geen zekerheid over kunnen blijven, zo ja, welke werkplek dan. Inmiddels is het duidelijk, ik mag blijven en mijn werkplek is ook bekend. Omdat we dat pas maandag aan de medewerkers laten weten en sommigen dit wellicht lezen, kan ik er nog niets over zeggen. Zeker is dat het per Q kan. Welnu, vanochtend de wekker op tijd af laten gaan en 6 krentenbollen gesmeerd. 2 flessen drank mee en tegen 7.30 uur vertrokken voor de laatste reis in de 147. Toch jammer dat ik dat nummer kwijt ben, want ergens geeft het een snel gevoel. Er is een Alfa Romeo met dat getal als naam, vandaar. De reis ging goed, rustig naar Dronten gereden. Daar aangekomen stond ie al te glimmen voor de deur, binnen weliswaar, maar je kon hem bijna horen trappelen van ongeduld om te gaan rijden. Alsof ie wilde zeggen: ze hebben me niet voor niets opgeknapt! Jawel, opgeknapt is ie, en hoe. Hij draagt nummer 332, maar je zou hem zo nummer 709 geven, zo mooi als ie is. Dat zit zo. De afdeling Roemenië van Velomobiel had een studieobject nodig om op te oefenen. Nou ja, ik kan je zeggen, dat oefenen is zeer geslaagd. Compliment voort de mannen (en wellicht vrouwen?) daar in dat verre land. Theo heeft de stoel op maat afgesteld. Nog even wat aan de voorlamp gedaan. Vizier erop. Rijden maar. Tjonge wat een verschil....maar ik hoor wel iets wat niet hoort, dus na een paar kilometer omgedraaid. Remkabels, daar miste een tiewrap. Het achterwiel liep ook aan in de kast. Dat luistert dus nauw met hoe de spullen erin gaan. Niet anders dan bij de 20 inch, dus. Verder de eerste ervaringen? Toffe bak, die 332. Bij 't Harde de heuvel op zonder het kleine blad te gebruiken. Lekker stabiel in de afdaling. Wat hetzelfde is: in de stromende regen is het na een tijdje wel goed geweest. En regenen deed het vanmiddag toen ik terug reed. Waaien ook trouwens, hard schuin rechts van voren. een snelle rit is het daarom niet geworden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat gaat komen. De eerste 20 kilometer gingen met gemak, dat geeft de burger moed.

14 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd je gaat het oranje vast nog missen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. welkom in het gele legioen. ik heb het ooit eens uitgerekend: 50 % van de verkochte vm.nl fietsen is geel. veel fietsplezier...

  gr.
  paul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je gele raket , en niet te vaak in te harde wind rijden hoor , daar knijpen je billen van samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Casper, gefeliciteerd met je werkplek en je nieuwe Quest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Zal even wennen zijn, Casper in een gele Quest, maar dat gaat vast wel lukken. Heel veel plezier en geluk met je nieuwe fiets, en tot zondag bij LOL!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben je nou helemaal alleen die kant op gegaan? Geen escorte of doen ze dat alleen in Holland?
  Leuk dat we de fiets zondag al kunnen zien. Zal inderdaad wennen zijn: jij in een gele fiets.
  Gefeliciteerd in ieder geval met deze nieuwe aanwinst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Casper, dat is goed nieuws. Gefeliciteerd !! Op die bewuste dag in Dronten zag ik het gelijk aan je, liefde op eerste gezicht. Ben benieuwd hoe je het thuis recht gekletst hebt, maar dat horen we morgen wel in je eerste gele LOL....tot morgen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! En met je baan natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte Casper, welkom bij de club van de Gele Rakkers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb toch bij gele rakkers andere associaties, Robert-Jan :)

   Verwijderen
 10. Proficiat! En veel veilige en prettige kilometers toegewenst!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allen bedankt voor de felicitaties! Lekker rijden doet ie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te zien dat mijn vorige Quest weer een berijder heeft en in Nederland is. Ook leuk om te zien dat hij weer zo goed opgeknapt is. Hij lag namelijk goed in puin. Veel veilige en leuke kilometers gewenst! Ik kwam je blog pas vandaag per toeval tegen, dus vandaar dit late bericht :-)

  BeantwoordenVerwijderen