Pagina's

vrijdag 1 februari 2013

vertraging

Op het gevaar af weer een hoop inhoudelijke reacties te krijgen, schrijf ik toch maar over mijn vertragingservaringen;);)

Dinsdag en vandaag een wwv rit gemaakt. Op de heenweg gaat het wel lekker, het gemiddelde stijgt alweer tot boven de 29! En dat op een rit van bijna 50 km, in de winter.
Op de terugweg wel wat trager, 26,5. Beide dagen de hele terugweg regen, dat scheelt. Normaal gesproken rij, of reed, ik de terugweg altijd sneller dan de heenweg. Dan valt zo'n vertraging tegen. Waar kan dat nu aan liggen? Regen? Nat wegdek dat meer zuigt? Kou die op de spieren slaat? Kojaks die langzamer gaan volgens de testen van Wim S?
Ik voel me wel weer sterker, door de pufjes en de snufjes. Hoesten is een stuk minder, holtes staan weer meer open. Mijn conditie lijkt te verbeteren.
Dan valt het tegen dat mijn terugritten langzamer gaan, terwijl ik anders gewend ben. Ach, gewoon rustig conditie verbeteren, dat zal het wel zijn.

Hoewel, sinds mijn remmen meer piepen, denk ik dat de wielen, lagers en remmen, wel aan vervanging toe zijn. Dus vandaag maar nieuwe besteld.
16 februari ga ik ze ophalen. Wie mee wil rijden naar Dronten is uiteraard welkom. Altijd leuk dat met meer mensen te doen.


7 opmerkingen:

 1. Een Quest kan zeilen. Moet de wind onder een bepaalde hoek de stroomlijn raken.

  Dat is een veel sterker effect dan wind in de rug waar de Quest niet zo van profiteert juist vanwege de stroomlijn.

  Mijn eerste ingeving is dus wind onder de juiste hoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt van dat zeilen. Wat ik vreemd vind, is dat ik fijner fiets met wind recht op kop. Zijwind vind ik veel vervelender en moeilijker tegen te rijden.

   Verwijderen
 2. soms heb je een dag dat het minder gaat hoeft niet altijd een reden te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook dat klopt. ik vind het wat vreemd dat ik normaal gesproken op de terugweg sneller rijd dan op de heenweg, behalve deze week. Ligt misschien ook aan de wind.

   Verwijderen
 3. kan en temperaturen zijn lager en lagere prematuur is langzamer rijden he, verschil is soms erg groot

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de heenweg wacht het leuke werk, dat inspireert tot snel fietsen. Ik weet niet wat jou aan het eind van de terugrit te wachten staat... (geintje meneer Sonneberg; ik was goed gemutst je weet hoe dat gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat het weer beter met je gaat. Snelheden variëren altijd door allerlei oorzaken (vooral weersomstandigheden zoals temperatuur en wind, vermoed ik). Maar dat maakt het ook een blijvende uitdaging.

  16 Februari fiets ik met je mee. Het wordt tijd (na ruim 30Mm en 27 maand) dat mijn Quest ook eens een controlebeurt krijgt, ook al doet-ie het nog prima bij eigen onderhoud. Ik heb vm.nl al ingelicht via de elektronische post.

  BeantwoordenVerwijderen