Pagina's

zaterdag 16 februari 2013

Memorabel

Dat was de dag van vandaag. Na een oproep om mee te rijden naar Dronten, zijn Marc en Lorenz om 8 uur vanochtend bij de Oude IJsselbrug in Zutphen. Ik had rond 11 uur afgesproken, wat makkelijk te doen is.
Met ons drieën de rit aangevangen en helaas al net na Voorst de eerste pech, een lekke band. Nu wil het toeval dat van de 9 buitenbanden er 6 lekgevoelig zijn, volgens de kenners. Dat zijn de Kojaks, in winterweer en de F-lites.Laat nu net de meest lekbestendige band vandaag lek gaan: de Marathon Green Guard. Voor degene die het niet gelooft, we hebben beeldmateriaal.



Verder hebben de we gezamenlijke 153 kilometer geen pech gehad. Wel op de heenweg veel last van mijn aanlopende en jankende remmen.

Bij Velomobiel aangekomen, bleek de monteur die was uitgekozen om mijn wielen te monteren nog bezig te zijn met het afleveren van een nieuwe carbon Strada. Dat moet zorgvuldig, dus dat kost tijd. Rond 12 uur wordt er aan mijn Q begonnen. En oei, oei, wat zijn die remmen slecht! Maar goed dat ik heb besloten 90 mm remmen op de nieuwe wielen te laten zetten, anders was de verleiding groot om ze toch te houden, na grondige reparatie.
En wat zijn die nieuwe wielen mooi! Ginkgo velgen, mooie remmen. Nieuwe F-lites erop, na te zijn overgehaald door Marc en Anton. Ach, als ze niet bevallen heb ik 2 reserve achterbanden voor de zomermaanden.

De terugweg ging duidelijk beter. at een remvermogen, en ook zo stil ineens! Heerlijk rijden met nieuwe wielen en banden. Maar wat geeft nu het voordeel? De wielen, met uiteraard nieuwe soepele lagers, of de banden?
Erg benieuwd naar de ervaringen op mijn eerste wwv rit met deze nieuwe combi. Dan heb ik echt vergelijkingsmateriaal. Dat wordt aanstaande dinsdag.
Vandaag ging het op de terugweg 1 km/u sneller dan heen. Niet echt een goede vergelijking, want al 76 km in de benen.

Memorabel was ook dat precies op deze dag Marcus zijn nieuwe Quest kwam halen. Al on oktober had hij mijn Sinnerkap overgenomen, nog voor ie een Q had!
Dan ontmoeten we Tony, die zijn vierde Quest kwam halen, een mooie blauwe carbon. Had al 150 km gereden vanuit Gilze en ging ook weer terug vandaag.
En 2 mensen uit Nijmegen. Man heeft al een mango en mevrouw heeft nu een XS carbon Quest. Haar eerste rit is Dronten-Nijmegen. Petje af!

En, altijd memorabel, de rit Zutphen-Dronten, met onze LOL vrienden. Hopelijk gaat Wim H ook eens mee;)

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat je de boel weer voor elkaar hebt.

    Ik ben de afgelopen 6 weken nou 3x in Dronten geweest, dat vind ik voorlopig wel genoeg ;)

    En 2x75km heb ik nog nooit gefietst, dat zal ik toch ook eerst eens een keer moeten gaan opbouwen/uitproberen.

    Wie van jullie drieën rijdt er trouwens met een GreenGuard?

    BeantwoordenVerwijderen