Pagina's

zondag 5 februari 2012

Midwintertocht LOL

Het was weer een mooie tocht vandaag, met LOL. 7 deelnemers, waaronder uiteraard weer Wim op de Roets. Wat een conditie heeft die man, dat ie 6 velomobielers bij kan houden! Verder Pieter Jan uit Deventer voor de eerste keer in zijn goudmetallic Quest. En Hendrie, Nico, Marc, Frank en ikzelf.

Het ging erg vaak over koude voeten vandaag, niet vreemd met onderweg om 10.45 een melding van -7. En uiteraard weer gestart met tegenwind, dus extra voelbaar aan de voeten. Marc en ik rijden met Termic schoenverwarmers en die werken goed.

Voor- en nadelen van racekappen en softdekjes zijn ook maar weer eens besproken. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur, zo blijkt. En veel verschillende hoofdbedekkingen, moet er bijzonder uitzien als je ons voorbij ziet komen.

Zoals gezegd ging de toer richting zuidwesten tegen de wind in. Veel wind was het niet, maar met deze temperaturen voel je alles. Een mooie route over Vierakker, Baak, Keijenborg naar Hummelo, alwaar in de Gouden Karper heerlijke warme choco met appelgebak. Overigens wegens de koude verzameld in het Volkshuis, dus eigenlijk gestart met koffie en even bijpraten.
Na Hummelo richting Drempt. Daar ging het qua route mis, zodat we toch weer op het fietspad langs de doorgaande weg moesten. Niet mooi om te fietsen, maar gezien de temperatuur geen klachten gehoord. Snel naar huis is ook weleens prettig.

Vlak bij Zutphen bij Den Elter kwamen we langs een ondergelopen uiterwaarde, waarop flink geschaatst werd. Marc en ik zijn met onze Quest het ijs op gegaan. Veel bekijks en lekker glijden. Even de slipcursus gedaan. Ben benieuwd naar het filmpje dat Marc op U tube gaat zetten.

Als ik daar weer weg wil fietsen slaat de ketting weer vast bij het schakelen, net zoals een paar weken geleden. Met een flinke ruk losgekregen, wel zwarte handschoenen. Toch maar eerder dan gepland naar Velomobiel, want dit voelt niet fijn. Moet het wel boven het vriespunt worden, want 170 kilometer in de vrieskou lijkt me teveel van het goede.

In de pauze nog gesproken overhet artikel in de Kampioen, waarin Beekie met zijn Q vermeld wordt. Leuk, zo'n initiatief.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Je hebt hem vast al gezien, maar hier is de beloofde video starring Casper (and me) on Ice: http://www.youtube.com/watch?v=65yKjXrQaq4

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad (weer) een mooie tocht door de omgeving. Ik vond de temperatuur nog wel aardig te doen, zolang je uit de (rij)wind kon blijven. Wat dat betreft heeft Wim het op zijn roeifiets het zwaarst, wel super dat hij gewoon door blijft gaan.
  Verder inderdaad behoorlijke koude voeten weer, wat met name bij mij erg pijnlijke voeten opleverde tijdens de koffiepauze tijdens het ontdooien.
  Voor mezelf tijd dus om toch nog verder te kijken naar een viziertje op de quest en voetverwarming. Alleen wil ik eigenlijk eerst goed passende schoenen, en zo blijf ik bezig. :)

  Dankjewel voor het beginnen met LOL Casper en dat er nog maar vele tochten mogen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou nog bijna naast mijn winterfietsschoenen gaan lopen na al die lovende woorden over mijn roetsprestaties....;)

  En ik maar denken dat ik te veel de remmende factor ben tijdens de LOL-tochten.

  Ik ben juist altijd zo onder de indruk van die enorme afstanden die sommige Quest-rijders per week rijden. "Even" met de fiets naar Noord-Holland, dat zou ik met de Roets dus echt niet halen.

  LOL blijkt inderdaad een schot in de roos te zijn. Er is blijkbaar toch een hele groep Liggers die er op zondag op uit willen trekken met gelijkgestemden. Ik ben het 100% met Nico eens: Casper bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Wim en Nico,

  Houd ook vooral de twitterberichten in de gaten(@casperjansen) over de tussendoortjes, zoals vorige week zondag met @haayman. En Nico, bij gebrek aan Twitter, ik zal ze ook op het blog aankondigen evenals op ligfiets.net Bij goed weer gaan we vaker dan eenmaal per maand, maar de eerste zondag is het vaste ritme. Niet iedereen wil elke zondag. Let op de O in LOL: ongebonden.

  En, wat betreft het initiatief......graag gedaan, ik geniet er bijzonder van dat het zo goed loopt, of beter gezegd, rolt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ alle stoere LOL-lers,

  het LOLt goeg . . . Ik hoop dat ik volgende keer weer mee kan gaan.
  Geweldige beelden, verslagen en veel respect voor bikkel Wim !!

  tot gauw !!

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen