Pagina's

vrijdag 7 oktober 2011

uitersten

Deze week twee woonwerkritten gemaakt. Twee uitersten. Dinsdag erg warm, korte broek en shirt waren genoeg om toch nog veel te zweten. Temperatuur in Lochem om 08.00 uur: 18 graden. De laatste echte zomerrit, qua temperatuur. Hoe anders was het vandaag. Vanochtend flink nat geregend, mijn "zachte" dekje erop, maar daar gaat nog veel water langs heen. Temperatuur in Lochem om 08.00 uur: 9 graden. Vanmiddag wonderwel veel geluk gehad, alsof ik net voor of na een bui gereden heb. Maar een enkel miezerig buitje, terwijl het overal om mij heen erg dreigend was.
Ik denk erover maar eens een kap zoals Sinner maakt te testen. Lees er veel ervaringen over, ook de dubbeltest met die van WS gelezen. Waar ik vooral tijdens de regen last van heb is water recht in mijn ogen. Daar helpt geen bril bij want die beslaat en beregend. Een pet lukt niet, want die past niet wegens mijn beide hoorapparaten. Maar ja, een kap testen, hoe en waar kan dat?

Maar ach, hetregentbijnanooit dus waarom zoveel uitgeven aan een kap, die je maar 6% van de tijd nodig hebt. Fietsen is toch ook de kop in de wind, buitenlucht etc. Het ziet er fantastisch uit, een Quest met kap, maar het lijkt wel wat op een racewagen.

5 opmerkingen:

 1. overwegingen ... die race kap....
  Ik lees "maar daar gaat nog veel water langs heen" Ik denk dat het water ook door de schuimkap (zachte dekje) komt. Ik heb mijn schuimkap behandeld tegen regen (maar nog niet getest)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook lang zitten twijfelen: wel of geen velomobielkap? Heb alle aspecten nog eens op een rijtje gezet in dit document. Voorlopig zie er toch nog maar van af, vanwege al die twijfel maar ook omdat ik komende winter nog eens wil aanzien of het zonder kap fietsen nou echt zoveel minder prettig is. Vorige winter (m'n eerste in de velommobiel) heb ik de kap niet gemist. Wel moest ik goed zorgen voor voldoende hoofdbescherming tegen vocht en vooral kou. Dat betekent voor mij ruwweg: bijna altijd een bril op (heldere bril in donker of bij slecht weer, anders zonnebril), buff om de hals (onder de 20 gr), regenpet met grote klep (bij regen boven de 5 gr), runnersmuts die ook de oren bedekt (onder de 5 gr), warme muts die ook de oren bedekt incl. buff opgetrokken over achterhoofd (onder vriespunt). Wel of geen schuimdekje: afhankelijk van het weerstype. Bij regen met schuimdekje, buff om de hals en regenpet met heldere bril blijf ik - op zweet na - lekker droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marc en Tejo,

  Kijk, daar heb ik wat aan, jullie reacties. Bewijst het internet en bloggen zich toch mooi. Ik ga eerst mijn zachte schuimkap maar eens controleren en waterdicht maken. Dan de bevestigingen eens controleren. Heldere bril erbij en klaar. De rest van accesoires heb ik wel.

  Ervaringen volgen, want herfst en winter duren nog lang genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd naar je ervaringen. Waarschijnlijk zien we elkaar begin november, want ik wil nog eens met de Zutphense LOL meerijden, lijkt me wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen