Pagina's

zondag 9 oktober 2011

geluk gehad

9 oktober, regen in de lucht volgens diverse weerberichten. Vandaag dus maar wat tijd besteed aan het wisselen van de buitenbanden, twee nieuwe voor erop gelegd. De ene buitenband, merkloos, was op het loopvlak al kaal geweorden. Nu dan maar Schwalbe Kojak erop gelegd. Bovendien een extra voorlamp net naast de spiegel geplaatst, voor beter zicht en betere zichtbaarheid. Die berichten over gebroken ribben klinken niet goed.
Sta ik dat lekker in het zonnetje te doen, dus zit er wel een testritje aan vast. Even een uurtje gassen om te kijken of de anderen het bij het rechte eind hebben als ze beweren dat je nieuwe banden direct merkt. Nou, ze hebben gelijk, het gaat gevoelsmatig en volgens de Garmin sneller. 1 minpuntje, links bobbelt het erg en dat voel je. Heb ik al eens eerder bij andere fietsen gehad en dat dan opgelost met siliconenspray en heel zorgvuldig weer erom leggen. Bij terugkomst dus weer even klussen. Blijkt de binnenband een afwijkende maat te hebben en dat merk je. In een 35 buitenband moet je geen 23 binnenband leggen, want dan verspreid deze zich niet gelijkmatig in de buitenband met als gevolg onregelmatigheden. Morgen maar een goede maat kopen dan.
Net terug komt toch die beloofde regen. Dus zit ik dit lekker te typen met Paris-Tours op de t.v.

Straks weer een lekkere spaghetti in de keuken produceren, met een glas rode wijn erbij voor de inspiratie.
Morgen naar de 7e dag van mijn leansixsigma cursus. Nog twee dagen green belt en dan aanvullend de black belt. Leuke en leerzame cursus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten