Pagina's

vrijdag 14 oktober 2011

Heerlijk

Gisteren en vandaag eens twee keer achter elkaar heen en weer naar Almelo gereden. Een nieuwe, nagenoeg volledig geasfalteerde route ontdekt. Heerlijk rijden, weinig obstakels en een mooie omgeving.

Een heerlijk ochtendzonnetje over de Achterhoekse velden. Wel weer fris in de ochtend, maar desalniettemin zeer de moeite waard. Gisteren een drukke volle agenda dus flink doorgetrapt. Vandaag een rustige werkdag, dus wat later vertrokken en rustig aan gefietst. Twee dagen achter elkaar ongeveer 110 kilometer per dag in een Quest is voor mij nieuw. Toch goed bevallen. En weer genieten. Een collega die bijna de slappe lach krijgt telkens als ik instap. Kinderen onderweg die altijd wel een opmerking maken. at alles maakt mijn fietsdag al helemaal OK. Dan de route, het weer en het gevoel als je weer thuis bent. Velomobielen is echt "a way of life" Verblind worden door de zon in mijn spiegel. Ik rijd 's ochtends tegen de zon in en 's avonds weer. Volgens een artikel in de krant onlangs heet het kijken in de zon "sungazing" en is dat zeer gezond, omdat je zo de energie van de zon direct binnenkrijgt.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Lekker genieten in de Velomobiel, ik herken het helemaal. Als je mijn filmpje deze week gezien hebt begrijp je wel wat ik bedoel :)

  Ben benieuwd naar je nieuwe route, heb je daar een beschrijving of kaartje van?

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Marc,  Leuk filmpje, herkenbare route, waar ik ook wel gefietst heb.  Voor ik met de Quest ging heb ik met de racefiets wwv van Zutphen naar Almelo gedaan. Ik had daar een route van 50 kilometer voor, meer rechtstreeks dan nu. Vooral dwaars door een aantal dorpen, wat met de racefiets veel makkelijker en daarom sneller gaat. Nu rij ik ongeveer 55 kilometer.

  Ik heb geen routebeschrijving. Binnenkort doe ik een GPS cursus bij waypoint, want ik heb wel een Garmin Edge. Weet alleeen nog niet hoe ik darvan een route kan kopiëren naar een blog. Downloaden van routes lukt me ook niet altijd vandaar de cursus.  Ik vertrek uit Zutphen en ga via de Boggelaar richting Vorden. Bij de Boggelaar steek ik de doorgaande weg Zutphen-Vorden over en ga binnendoor, tot ik op de weg Vorden-Almen stuit, die ik dan richting Almen neem. Vervolgens kom ik op de doorgaande weg Zutphen- Lochem, welke ik volg en dan dwars door Lochem richting Goor. Vlak voor Goor ga ik links via Stokkum naar Goor, over De Ha. Daar ook weer dwars doorheen. Door Lochem en Goor is wel goed te doen met de Quest, weinig bochtenwerk.

  Van Goor via binnenwegen naar Deldenerbroek, wat ik niet bereik want daarvoor sla ik links af naar Bornerbroek en Almelo.

  Ik zag op Mapsource dat ik nog wel wat kilometers winst kan behalen tussen Goor en Almelo. Nu heb ik wel heel veel lekker asfalt en weinig doorgaande wegen waar ik langs rij. Vooral in het donker ervaar ik dat als minder prettig wegens de verblindende autolampen.  Vraag: waarmee film jij? Een aparte camera of een digitale fotocamera, waarmee ook een video gemaakt kan worden. En, welke route rijd jij ook al weer vanuit Neede?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Casper,

  Dank voor je routebeschrijving. Leuke route, en gezien de afstand zou ik hem ook niet dagelijks kunnen rijden (met intensieve werkdagen van 8-9 uur erbij).

  Ik gebruik één apparaat voor multimedia, navigatie en internet: een Android smartphone (de Google Nexus S). Ben een intensieve gebruiker van allerlei Google-diensten, waaronder Google Maps. O.a. hierover heb ik vandaag een nieuwe blogpost geschreven.

  Mijn wwv route is Neede-Hengevelde-Bentelo-Delden en dan vlak voor Delden ten zuiden van het Twentekanaal naar Hengelo. 25 kilometer 'slechts' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 110 kilometer per dag.........je bent toch wel een beetje een echte bikkel hoor Casper.

  BeantwoordenVerwijderen