Pagina's

maandag 13 oktober 2014

pedaaladvies gevraagd

Het zit zo, al enige tijd maakt mijn rechter pedaal herrie. Er zit speling op en dat is niet vanwege een los plaatje onder de schoen. Dat zit er, zo lijkt het voelbaar, goed in en goed vast aan de schoen. Bij het uitklikken merk ik ook dat het strak genoeg zit. En toch, als ik fiets en de kracht gaat van de rechtervoet af, omdat deze bovenaan komt, dan voel ik speling. Verticale speling, zeg maar. En links is dat niet aan de hand. Dat zit goed, net zo strak als rechts, maar zonder speling. De moeilijkheid is, dat je zo weinig aan het uiterlijk van het pedaal kan zien. Is het slijtage? Zit er een boutje los? Wie het weet mag het zeggen. Het gaat om het standaard SPD pedaal.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Ik heb precies hetzelfde gehad een tijd geleden, speling op het rechterpedaal. Na geprobeerd te hebben de stermoer op de as aan te draaien, zonder succes, heb ik de pedalen gewoon vervangen door nieuwe. Voor een € 30,-- ben je wel klaar schat ik, daar hoef je het niet voor te laten.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij vm.nl vervangen ze ook het liefst twijfelachtige onderdelen heb ik gemerkt omdat ze dan zeker weten dat het euvel niet weer snel terugkeert.

  Als het met zelf afstellen ( of in mijn geval prutsen ) niet lukt vervang ik ook snel zulke onderdelen, of laat het doen als ik de gereedschappen niet heb of de procedure specifieke kennis vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien heb je het al zelf gecontroleerd, maar een oorzaak kan ook zijn dat de crankbout los zit; geeft ongeveer hetzelfde gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hi Casper,

  ik denk ook aan losse crankbout......Evt heb ik nog wel een setje SPD voor je om te proberen.

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die cranckbout zit strak,pas nog gecontroleerd wegens plaatsing van die ovale tandwielen :)
   Dat setjes pedalen wil ik wel proberen, in ieder gevakl de rechter pedaal.

   Verwijderen
  2. zit het ovale tandwiel niet los ?

   Verwijderen