Pagina's

zaterdag 6 juli 2013

Jonge hond

Het is alweer even geleden dat ik een blogpost heb geschreven. Er zijn meer oorzaken voor aan te geven. Mijn schaarse tijd wil ik graag goed indelen en verdelen over meerdere leuke en interessante onderwerpen.

Sinds vorige week hebben we een jonge hond, een pup van inmiddels 10 weken, op dezelfde dag ter wereld gekomen als onze kuikens. En ja, dat kost tijd, altijd meer dan je vooraf denkt. Het beestje heeft de eerste blaasontsteking ook al gehad. je loopt er dan zowat de hele dag achteraan. Nu is het weer goed, gelukkig en is het genieten van het "dolle" beest. Op ons erf heeft ie genoeg speelruimte en we zijn  haar dan ook wel eens kwijt. Zit ze in het hoge gras ergens, of in  de kuil onder de trampoline.

Ook de groentetuin kost momenteel veel tijd. De boel bijhouden, tijdig oogsten, onkruid weghalen niet teveel want soms is het nuttig en zelfs mooi), voldoende water geven ( uit eigen put). Heerlijk om te doen, dagelijkse meditatie lijkt het wel. Net na de winter als een jonge hond op tuingebied begonnen met van alles. Kom ik bij mijn vader, heeft ie weer wat teveel gezaaid en krijg ik dat mee.

En dan nog questen uiteraard. Niet meer dan woonwerk verkeer, meer zit er niet in. Dat is toch bijna 200 per week. Na enige tijd gekwakkel met mijn chronische holteproblemen rijd het nu weer lekker. Gisteren een rit met boven de 35 gemiddeld. Ik voel me dan als een jonge hond, lekker aan het scheuren door Achterhoek en Twente. Tussen Lochem en Goor wordt aan het fietspad gewerkt en komt er een ware velomobielracebaan te liggen met vers strak asfalt.Sinds kort registreer ik mijn ritten op strava, waarbij ik het wel grappig vind dat er op sommige tussenstukken mijn tussentijden worden geregistreerd. Ik ben er nog niet diep ingedoken, maar dat lijken stukken die anderen hebben aangegeven als tijdritten o.i.d. Zo zie ik dat mijn gemiddelden vooral laag zijn door de dorpen waar ik doorheen moet. Lochem Warnsveld heb ik gisteren bijvoorbeeld gereden met 41,1 gemiddeld. Goed voor mijn jongehondengevoel.

Nu heb ik regelmatig last van mijn holtes. Ook wel eens dat mijn hart een slagje overslaat. Stijve benen de dag na een rit, veel hoesten en niezen na een rit. (te) lang een hoge hartslag, snel en stevig aanvoelend. De huisarts doet er niet ingewikkeld over, geen probleem meneer. Maar ik wil meer weten. Doe ik iets niet goed? Een jaar of 6 geleden heb ik voor het eerst een sportmedische test gedaan. Destijds deed ik fanatiek aan hardlopen, halve en hele marathons. Een sportarts kijkt toch anders dan de huisarts, legt de relatie met beweging veel duidelijker. Dinsdag ga ik er weer een doen. Hopelijk krijgt deze jonge hond niet te horen dat het nu eenmaal bij het ouder worden hoort en krijg ik praktische tips over hoe ik mijn bewegingen op een gezonde manier kan blijven doen.

2 opmerkingen:

  1. Nou vergeet je toch het allerbelangrijkste te melden: Wat voor een hond/welk ras/waar lijkt het op?

    Wim -de roetsende en tevens het baasje van 4 honden
    (een X-Schotse Collie/Border Collie en een X-Tibetaanse Terriër en een Welsh Corgi Cardigan en een X-Trashcan Terriër)

    BeantwoordenVerwijderen