Pagina's

zondag 5 mei 2013

Bevrijdingstocht LOL geslaagd

Vandaag, Bevrijdingsdag, hoe kan het ook anders, is de titel van onze LOL tocht de bevrijdingstocht. Waar wil je jezelf van bevrijden, was mijn vraag op ligfiets.net vooraf. Daarbij heb ik gevraagd of iedereen bij goed weer en in bezit van een open ligger, met deze fiets zou willen komen. Nou ja, de meesten hebben zich van hun glasvezel of carbon cocon bevrijd. Tis net Lente......

Welnu, zie hier het gevolg van deze oproep:


Lorenz is waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid komen kijken naar de opkomst. Hij heeft geen tijd de hele tocht mee te rijden. Op deze foto blaast hij op zijn fluit om de start van de tocht te markeren ;)

Bij een tocht met veel velomobielen ziet het er inmiddels wat saai uit. Veel questen, een enkele strada of XS. wel verschillende desings, dat dan weer wel.
Welnu, dat zag er vandaag heel anders uit. Naast Lorenz was er vandaag Paul uit Dieren, in een Strada, voor het eerst bij. Heeft geen open ligger. Verder was Wim Rutten er even bij de start, kennelijk om het minivizier van Lorenz over te trekken op tekenpapier, om er zelf een uit lexan te kunnen knippen.

We verwelkomen Jeroen uit 's Heerenberg als nieuwe deelnemer, op een zelfbouw carbon lage ligger, open uiteraard. Verder verrast Arjen ons op zijn Flevobike, een oudje, waarmee hij echter nog menige RIS uitvoert!
Geen enkele open ligger is hetzelfde. Rapto, Thys, Taifun, M5, Flevo greenmachine, Fuenda en zo vergeet ik er nog wel een paar.
Hier zie je er enkele rijden, op een mooi stukje van de Veluwezoom.

Het is prachtig weer vandaag en Wim heeft een mooie route voor ons uitgezet. We rijden over Brummen naar Laag Soeren, de Lange Juffer op en pauzeren bij de Posbank. Daar is het al aardig druk met, vooral mannelijke, racefietsers. Na een prettige pauze nemen we fietspaden, wat erg wennen is op een ongeveerde open ligger, als je een Quest gewend bent. De omgeving waar we door rijden maakt echter veel goed.
Bij de Loenermark passeren we de oorlogsgraven, erg attent van Wim op 5 mei!
Ook attent is het rijden met de Nederlandse vlag, door Marc.

Al met al weer een prima tourtocht met een mooie opkomst van 11 rijders. en weer 2 nieuwelingen, die hopelijk vaker komen.
Het enige wat jammer is, betreft Nico. Doordat hij geen klikpedalen op zijn open ligger heeft, kost het hem veel energie om mee te komen. Zijn bovenbenen moeten hard werken! Hopelijk helpt zijn werkgever hem aan een paar mooie passende pedalen!


Hier zie je onze 2 nieuwe rijders, bij toeval in 1 frame. Paul legt uit wat een velomobiel is.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Leuk verslag weer !
  Ik was 's ochtends al vroeg een rondje gaan doen om even wat stress uit mijn lijf te fietsen, aardig gelukt..
  Dat fluitje had ik bij me als alternatief voor de claxon, maar het resultaat was uitermate tegenvallend. Ik heb het drie keer gebruikt, maar echt helemaal geen resultaat, dan wel dat ik er zelf piepende oren van kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vlag van Marc was echt attent. Hij had er van tevoren over nagedacht en hij heeft dat ding de gehele rit op zijn fiets gehad.

  Het langs de oorlogsgraven fietsen was meer geluk dan wijsheid. Toen bleek dat sommigen liever niet meer binnendoor over hobbelige fietspaadjes wilden, kwam het wel mooi uit dat we via die weg naar Loenen reden. Toen ik langs die Erebegraafplaats fietste, had ik toch wel even een stil momentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerlijke bekentenis Wim ;-)
  Idd een erg leuk verslag Casper. Ondanks dat ik die dag samen met Marloes aan de andere kant van het land ook een mooie fietstocht mee reed bij de Goudse liggers, heb ik vooraf wel aan jullie gedacht.
  Ik rij alweer een tijdje met mijn Raptobike rond de laatste tijd. De oproep met open fiets te verschijnen lokte wel. Vooral om dat het voor ons op fietsafstand ligt. Gouda ook wel, maar had ik meer tijd voor nodig. En een overnachting. Dat ging niet lukken met een logeer hond thuis.

  Wij hadden ook diverse vlaggetjes op de voornamelijk open fietsen. De mijne was Oranje die van Ruud en Petra hadden een gebreide(!) driekleur met oranje randje.
  Groeien van de club is niet altijd een voordeel zoals je op mijn blog kunt lezen.
  Maar wat gebeurt, gebeurt gewoon. Je kan moeilijk een ledenstop instellen. Het moet wel LOL blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, Theo, het blijft LOL, vooral die O is belangrijk. Ongebonden, dus slechts basisregels. Geen verplichtingen, geen ledenstop, maar organisch ontwikkelen.

   Verwijderen