Pagina's

donderdag 4 april 2013

zijwindgevoeligheid

Vandaag veel last van zijwind, met stoten probeerde de wind me van mijn rechte pad te houden. Dat is hem niet gelukt, ik bleef gelukkig rechtdoor rijden.
Het deed me onwillekeurig denken aan een autoprogramma uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Daarin werden auto's getest op allerlei zaken. Een ervan was de zijwindgevoeligheid. Als je het nu zou zien, zou het wellicht tot flinke hilariteit leiden, zo amateuristisch zal het er nu uit zien.
Voor wie het programma niet kent, het ging als volgt. Op een stuk asfalt werden pionnen neergezet in een rechte lijn. Er werd kunstmatig wind geproduceerd en de geteste auto moest langs de pionnen rijden. De afwijking werd met een mooie witte lijn in beeld gebracht. De chauffeur mocht natuurlijk niet tegen sturen. Leuke situaties!
Met een Quest zal het ook wel hilarisch zijn om te doen, zelfs met stormstrip. Als ik niet tegen stuur, lig ik zo in de sloot. Nu zijn die momenteel erg droog, dus erg zal het niet zijn.

1 opmerking:

  1. Oh, pijnig mij niet met die herinneringen. ;-)
    Fred van der Vlugt, Wereld op wielen, Koude start in de vriescel en zijwindgevoeligheidstest met een vliegtuigmotor. De DAF variomatic die volledig uit (het kleine) beeld verdween. Het commentaar met de donkere stem en die droevige ogen. Goud!

    BeantwoordenVerwijderen