Pagina's

woensdag 23 augustus 2023

Daar ben ik weer.

 Zo, ruim drie jaar geleden mijn laatste post hier. Ik zat vooral op Facebook naar ligfietsgerelateerde dingen te kijken. Leuk, maar ook wat beperkt.

Heb ik iets te melden? ja, de DF is ingewisseld voor een nieuwe Strada, april vorig jaar. Waarom? DF rijdt fantastisch, zonder meer. Ik ervaarde ook minpunten. Voor mijn gevoel van stug, waardoor trillingen doorgingen naar mijn hoofd. Aangezien ik veel last heb van mijn evenwichtsorgaan, deze vindt dat getril niet zo fijn, ben ik weer terug bij een Strada. Al eerder gehad, fijne fiets.

Ook de bandenkeuze voor de DF vind ik te mager. Keiharde smalle bandjes lopen erg strak en snel, maar geven die trillingen dus ook direct door. 

Momenteel rijd ik met Gocycles voor en Almotion achter. Beide banden uit productie. Gelukkig heb ik de laatste twee Gocycles van VM.NL kunnen kopen. Voor de Almotion lijkt de Conti Urban een goed alternatief, heb ik ook onder mijn trike achter. 

De banden zijn fijn, door de grote maat lekker comfortabel. Draaicirkel is ook voldoende. Wel rijdt de Strada wat langzamer, maar dat vooral bij snelheden hoger dan 35. Dat rijd ik niet zo vaak. Maar ja, soms kriebelt het wel. Onlnags was ik bij VM en kon ik de snoek proberen. Niet gedaan, wamt dat gaat in mijn hoofd zitten en dat weet ik dat ie er komt. Tevreden zijn met wat je hebt ik ook wat waard.

Al genoemd heb ik ook een trike, HP Scorpion, vol geveerd en vouwbaar. Fijne alledaagse fiets voor ritten bij mooi weer en voor boodschappen. Dan heb ik er een kar achter. Alles kan met de fiets vervoerd worden. Ik probeer zonder auto te leven. We hebben er wel een, maar ik zeg dat ie van mij  vrouw is ;)

Fiets ik nog? Jazeker, de laatste tijd weer steeds meer. Drie jaar geleden door omstandigheden (lees ontslag) , van werk gewisseld, waardoor woonwerk op een andere manier ging. Nu in een soort pre pensioen fase. Tijd zat dus om te fietsen. 

wordt vervolgd.

6 opmerkingen:

 1. Hallo, .. je maak me aan het schrikken, met je opmerking als dat de Gocycle banden uit productie zouden zijn. Bij navraag blijkt dat Onzin ! Velomobielonderdelen.nl van W. Schermer kan ze gewoon leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, klopt, maar ze zijn wel echt uit productie. Hopelijk heeft Wim er nog heel veel, voor heel veel fijne kilometers

   Verwijderen
 2. Hoi Casper,

  Fijn weer eens een teken van leven te krijgen via dit blog! Ik ben het met je eens, een Strada is eigenlijk een behoorlijk ondergewaardeerde fiets, multi inzetbaar, comfortabel en misschien niet supersnel, maar wel snel genoeg, en vrij makkelijk zelf te onderhouden.
  De QV is ook niet veel mis mee, maar onderhoud zie ik meer tegen op dan met de Strada.............
  Piet K. heeft gelijk, bij Wim S. kunnen gewoon nog Gocycle banden besteld worden.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Casper, voor zover ik het heb begrepen van Wim, zijn ze niet continue in productie, maar worden ze op verzoek, nog steeds gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er worden, met een licentie van Richard Thorpe van GoCycle, door mij steeds batches van minimaal 500 banden besteld. Dat blijft zo.
  https://www.velomobielonderdelen.nl/product/2094677/gocycle-vouwband

  BeantwoordenVerwijderen