Pagina's

dinsdag 14 november 2023

Wisseling van de wacht

 Na mijn vorige post weer even niets gepubliceerd. Niet dat ik niets te melden heb, maar meer aan het fietsen.

Ik was, ben eigenlijk nog steeds, zeer positief over de Strada. Maar gaandeweg blijk ik toch wel wat meer van snelheid te houden, daarom wat rondgekeken. Een DF geprobeerd, geen xl, maar die is te klein. Is wel een mooie fiets en staat nog steeds te koop in Borculo.

Tweede was een Alpha 7. Destijds op de Spezi in 2019 gezien, toen ie net op de markt was. Op het eerste gezicht zag ik weinig verschil met de DF, maar als je beter kijkt is er weg degelijk een aantal dingen anders. Ruimte achterin is krapper, dus hoe dat straks met de kampeerspullen moet? Luchtinlaat zit wat dieper, er is geen binnenlampje, instapgat is smal. Hoe ik er over 5 jaar, als ik 70 ben, uit moet komen weet ik nog niet 😉.

Gekocht dus. Drie jaar oud, mooie staat en slechts 10.000 gereden. Rijdt goed, vergelijkbaar met DF. Wat sneller optrekken, vanwege lager gewicht. Ben nu nog wat aan het aanpassen aan mijn wensen. Een goed geplaatst vizier bijvoorbeeld. Is er bij geleverd, maar doordat de ‘gleuf’ van de top dicht bij het instapgat begint, zit er een bocht in het vizier. Dat gisteren opgelost door een klein ‘pilaartje’ van Lexen in het midden te doen om het omhoog te houden.  De spiegel zit achte het vizier, waardoor je driedubbele reflectie hebt als bijvoorbeeld de zon schijnt, of lampen van een auto erop schijnen. Vizier naar voren, of spiegels naar achteren? Bij die laatste optie moet een extra gaatje geboord en zit er een voor niets in. Dat is jammer. Vizier verder naar voren heeft wellicht minder effect op inkomende wind. Maar dat kost slecht twee strikjes klittenband….

Om het ruimtegebrek op te lossen maak ik zelf van dun triplex twee bagagewandjes voorin. Blanke lak erop en met klittenband vastgezet moet dat voldoende zijn.

Kap en zomerdag zijn in bestelling. Voorbanden moet ik nog omwisselen voor conti urban, die vandaag komen. 

Dan weer rijden en kijken of het verbeterd is.

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst Casper! Veel veilige kilometers toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gaten gemaakt in mijn vizier zodat ik vrij zicht heb op de spiegels. Aerodynamisch nadeel is niet merkbaar. Ook een kijkspleet in het vizier waardoor ik geen last meer heb van een beslagen vizier. Heerlijk, een perfect zicht en toch geen wind in je ogen. (google maar even op mijn blog op mini vizier 2.0)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelezen, Reinier. Ben een beetje aan het spelen met verschillende vormen van vizier. Die kijkspleet lijkt me wel wat, eerst maar meer lexan bestellen.

   Verwijderen