Pagina's

maandag 13 april 2020

Daar is ie dan

Dit is 'm dan! Mijn nieuwe tweedehandse DF XL 17. Geen splinternieuwe, wel een hele goede. Heeft als probeerfiets dienst gedaan bij Intercitybike, weinig kilometers derhalve. Wel gebruikssporen, maar dat is prima voor mij. Op mijn kijkdag bij ICB stond een spiksplinternieuwe DF XL, mooi metallic oranje met wit. Was speciaal voor de Spezi, maar die gaat niet door. Toch deze maar niet gekozen, want veeel te bang om te beschadigen.

De 17 past me meer, gebruikt, betaalbaar daardoor, maar ook nog erg goed. Deze is door DF zelf gebouwd, volgens Ymte en daardoor anders. Ik kan niet vergelijken. wat ik wel weet inmiddels, na 130 kilometer, is dat ie erg strak rijdt. Een echt racebeest. Waar ik met de Q, ook niet de minste, met gemak 35 rijd, haal ik met dezelfde inspanning nu 40. Elke trap op de pedalen wordt direct naar beweging omgezet, vrijwel zonder verlies, zo lijkt het, door het strakke frame met body.

De ultieme test is natuurlijk morgen mijn eerste rit naar het werk. Daarvoor is ie aangeschaft, om de laatste 5 kilometer beter te kunnen doen qua snelheid. Het klimt langzaam maar gestaag naar Beekbergen.
Minder kiloos en stijvere fiets moeten voordeel geven.

Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

 1. Mooi en ook een mooi dakje. Is dat voldoende voor jou Casper? Qua regenbescherminng bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is niet voldoende, Wim. Is een zomerdakje, tegen zon. Vangt wel veel wind dus nu weer eraf. Heb mijn flexibele kap op maat gemaakt voor de DF. Nu hopen op slecht weer, want momenteel zou het een sauna worden met kap.
   Ben nog wel op zoek naar de ideale banden.

   Verwijderen