Pagina's

zondag 15 juli 2018

LOL, MT, GR en meer

Zaterdag 14 juli, de nationale Franse feestdag, staat sinds kort te boek als supraregionale ligfietsdag. Hoe, zeg je? Jaja, drie regio's die op ligfietsgebied zijn samengesmolten, tenminste, voor 1 dag.

MT (Mooi Twente) nam het initiatief, door hun maandelijkse toer qua route richting het gebied van LOL te plannen. dat konden we natuurlijk niet zomaar aan ons laten voorbij gaan, dus met zeven man sterk waren we aanwezig.
De Limburgers en Duitsers van Grensrijder.com sloten ook aan, waardoor rijders uit diverse Zuidoostelijke provincies present waren.

De LOLers reden samen vanuit Warnsveld, na bij mij een koffiestop te hebben gehad.



De route was mooi, vanuit het buitengebied van Markelo richting Almen voor de koffiestop. Via Laren, Gorssel, Joppe, Eefde en meer van die mooie schilderachtige dorpen.

Na de koffiestop bij de Hoofdige Boer ging het eigenlijk een beetje op z'n LOLs. Stuk voor stuk gingen mensen hun eigen weg. Ikzelf ben samen met Edwin bij Lochem afgehaakt. Over de mooie ventweg naast de doorgaande weg, vers geasfalteerd, zoefden we richting Warnsveld.
Bij de Boer gesprek gehad met bukkers en hun begeleiders. Het bleken amatuerrenners te zijn, dus na de pauze rukten zij ons peloton uit elkaar, omdat een enkele velomobieler de uitdaging wel wilde aangaan.

MT, bedankt voor de mooie route. En oh, ja, om het nog ff in te wrijven, het was eigenlijk stiekem een LOL tocht, toch?

En meer, had ik beloofd. Tja, dat gaat natuurlijk (?) over banden. Onlangs was ik in Dronten en daar zag ik een nieuwe soort band liggen, de Tioga Power Block. Als vervanger van de verdwenen Shredda. Op de markt voor de BMX. Er zijn twee versies van en ik heb de goedkope draadband gekocht, toch nog 21 euro per stuk. De vouwversie is tweemaal zo duur. Waarschijnlijk is die laatste sneller, want voor de snelheid moet je die draadversie niet nemen. Wel erg comfortabel, door een licht profiel. Goed voor vakantieritten in landen met een minder goede fietsinfrastructuur en navenant minder goed wegdek.
Voordeel is de breedte, die er in keuze is. Vanwege de draaicirkel heb ik de 42 mm versie genomen.

De F lites liggen er nu weer onder.

1 opmerking:

  1. Start en einde van de toertocht is leidend. Aangezien die in Twente liggen is het dus een Mooi Twente tocht. :-)

    BeantwoordenVerwijderen