Pagina's

dinsdag 6 december 2016

Beelden

Zondag vroeg Marlene waarom ik geen foto's op mijn blog plaatste. Ik heb haar de foto's van Paul laten zien, vandaar.
Nou ja, die zijn erg mooi en daar kan ik niet aan tippen, evenmin aan die van A3manH. Oké, ik woon niet in Noorwegen, dat scheelt. Soms maak ik wel wat foto's en als ik iets plaats is het meestal een nieuwe fiets of iets anders technisch.
Vandaag de stoute schoenen aangetrokken, waarover straks meer, en mijn Canon Ixus meegenomen. Zo'n klein ding zit niet echt in de weg. Op de heenweg kwam ergens voorbij Angerlo de zon in zicht, boven de dampende mist. Dit is mijn moment, dacht ik. Ziehier het resultaat :)

Een beetje vaag, dus. Nou ja, als je de camera in je Q hebt terwijl je er in ligt te dampen, dan beslaat de lens natuurlijk.....een leermomentje.

Vervolgens dacht ik mijn vooruitzicht in beeld te brengen, het tweede leermoment.

Bij dit soort beelden zal ik de camera iets hoger moeten houden, want ik zie echt meer dan dit. Dat vochtige deel is een stukje dat de lucht naar boven langs het vizier stuurt, als je vaart hebt tenminste. Ik adem er tegenaan, vandaar dat ie vochtig is. Hoewel het mistig was en bij vertrek nog -6, dus bevriest je adem op je vizier.

Volgende keer beter.

Dan die stoute schoenen. Ik kreeg koude voeten op de punten waar het metalen pedaal via de metalen plaatjes aan de schoen zit, bij PDM variant in ieder geval. Een stukje extra zool voorin helpt weinig. Nu het een paar nachten koud ging worden, moest er wat anders gebeuren. Ik heb raceschoenen, die met SPD pedalen vastzitten. Deze hebben kunststof plaatjes die op 3 punten aan de schoen zitten. Aangezien kunststof minder goed de koude geleid, moet dat beter gaan. Maar......die raceschoenen zijn een zomervariant, met fijne luchtinlaat bij de tenen.
Die heb ik maar afgeplakt met ducktape. Overschoenen erover en Sealskins waterdichte sokken erin, dat moet het worden. En inderdaad, ik kreeg pas op het einde van de rit koude tenen, na bijna 1,5 uur.

Dan de kap, meer in het bijzonder het vizier en de Pinlock die ik erop heb zitten. Vandaag voor het eerst bij vorst ermee gereden. Zoals al gezegd bevriest je adem op het vizier, maar dat ook het Pinlock een beetje bevroor beviel me minder en verraste me eigenlijk. Vanavond even gedemonteerd en schoongemaakt. Een van de pinnetjes waarmee het vastzit is een beetje beschadigd, waardoor het kan zijn dat bij op en neer bewegen, waardoor er speling op het vizier ontstaat, de werking van de Pinlock wordt beïnvloed.

Ik zal dit eens op de site gaan opzoeken en anders bij verkoper Ymte navragen.


7 opmerkingen:

 1. Heb je ook de DF-Quest kap gekocht? Ik heb de pinlock vizier een paar keer iets vaster moeten zetten. Je kan dat het beste doen bij kamertemperatuur volgens Ymte. Om het beslaan van de zijruitjes tegen te gaan gebruik ik Klar-Pilot van Dräger en dat werkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb een deelbare kap van Wim Schermer. Gisteren inderdaad binnen in huis de boel gepoetst en weer vastgezet.

   Verwijderen
 2. Hoi Casper,

  Je hebt helemaal gelijk, in Noorwegen kan inderdaad iedereen mooie plaatjes schieten, echt niet moeilijk. De laatste tijd stop ik niet meer zo vaak, veel foto's zijn al eens gemaakt, dan word het enkel meer van het zelfde...

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, ik weet niet of ik in Noorwegen wel mooie foto's zou maken ;)

   Verwijderen
 3. Foto's maken tijdens het fietsen is wel een uitdaging. Ik maak fietsend tijdens zo'n LOL tocht vaak hele series waarvan er dan maar enkele goed worden ;-). Het beste is stoppen, beste plek zoeken en dan pas de foto maken. Maar ja stoppen is ook zo'n drempel en uitstappen helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zondagochtend ben ik ook maar eens gestopt om deze foto, een halve selfie, te maken. Geen spijt van gehad... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen