Pagina's

zondag 1 november 2015

Een Waagstuk

Dat was het vandaag op veel fronten. ten eerste de titel van de LOL rit van vandaag, Herfstrit. Vanochtend vroeg leek het winter, zo fris en vanmiddag was het meer zomers dan je zou verwachten op 1 november.

En dan het aantal deelnemers. 13 stuks vandaag. Op de geplande rit zou dat al een waagstuk genoemd kunnen worden. Zoveel ligfietsers op de smalle kronkelende dijken en dan bij elkaar proberen te blijven. dat ging niet altijd even goed.
Die 13 kwamen ook nu weer van heinde en verre. Nieuwe deelnemer vanaf Zutphen was Rene, op een Fujin. In Doesburg kwam er Frank bij uit Arnhem, met zijn zoon. Frank in een lichtblauwe DF en zijn zoon op een mooie lage racer.


11.15 uur hadden we afgesproken. Dat werd op de seconde gehaald! Dat waagstuk is geslaagd. Onderweg hebben we genoten van vergezichten, mistige plaatjes en veel, heel veel zon:
 Bij vertrek uit Zutphen. Midden voor de beige DF van Frank uit Winterswijk, die na 3 jaar ook weer acte de presence gaf.
 Onderweg, net buiten Zutphen. Mooi, toch?
 Waar is iedereen eigenlijk?
En dan nu, het enige echte WAAGSTUK. De appeltaart van De Waag, Doesburg. Onbetwist al jaren nummer 1 op de ranglijst van LOL.

Een domper vormde de aanrijding die Nico had met een erg onoplettende automobilist. Gelukkig is Nico ongedeerd en lijkt de schade aan de Quest mee te vallen. Schrikken was het wel. De man kon zich eigenlijk niet vrijpleiten, maar wilde dat wel. Hij kwam naar rechts, terwijl Nico net voor hem reed. Er was een wegversmalling en in plaats van afremmen en erachter blijven........er zaten tenslotte nog ruim 10 ligfietsen voor hem. Die kon hij onmogelijk ook allemaal inhalen. Hopelijk regelt de verzekering het goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten