Pagina's

donderdag 5 november 2015

Fijne band

Het is alweer te lang geleden dat er over banden is geschreven, praktijkervaringen bedoel ik dan. Vanavond pompte ik mijn achterband op, blijkt dat er nog maar 2,5 bar in zit. Toch reed het gisteren prima. Eigenlijk had ik er geen idee van dat er minder druk op zat. Waarom dan oppompen? Ik voelde met de hand dat er minder in zat, that's all. Met die lage druk nog een speedpedelec voorgebleven, met een snelheid van 45 per uur.
En dan te bedenken dat ik de band heb overgenomen van Wim, in wiens XS deze aanliep tegen de wielkast. De eerste rit ermee vorig jaar viel me zwaar tegen. Daarom heb ik de band enige maanden apart gelegd en begin dit jaar met een vergelijkende test weer eens erom gelegd. Toen beviel ie weer erg goed. Die eerste rit was vast een missertje.
Nu ligt ie er al weer 8 maanden en 9000 kilometer om. Nauwelijks slijtage te zien. Prima koop, achteraf gezien.

Voorop heb ik nog de F lites en daar kom ik de winter wel mee door, want die kunnen ook wel 8000 kilometer mee. Daarna wil ik de Shredda eens testen. Maar, misschien doe ik dat wel eerder, want ik ben best nieuwsgierig naar de praktijk ermee.

Op de body heb ik naast de spiegels, op de beugels, 2 extra lampen voor de komende donkere periode. De berm moet zichtbaar zijn en ik tenslotte ook voor het autoverkeer.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. h, in ieder geval 1 oplettende lezer :)

   Het gaat om een Marathon Allmotion van Schwalbe

   Verwijderen
  2. Volgens mij schreef je daar 13 oktober al over, over die band... :)

   Verwijderen
  3. Klopt, en ik heb geen aandelen :) Maar nu was het over de praktijkervaring. verrassend om het zo'n lage druk nog goed te kunnen rijden.

   Verwijderen