Pagina's

donderdag 21 augustus 2014

Aanrijroute RIJS2014

Vorige edities van grotere eendaagse tochten heb ik in relatief comfortabele toestand mee mogen maken. Het enige wat ik moest doen was op tijd bij de IJsselbrug in Zutphen zijn en fietsen uiteraard. Dat het dit jaar anders wordt, ligt aan het aantal meerijders uit Zutphen en verdere omgeving. Het lijkt er zelfs op, dat ik niet dij de bekende brug hoef af te spreken. Kijk en daar verdwijnt het comfort. Ik zal zelf de route naar het verzamelpunt in Apeldoorn moeten kennen. om niet vanaf 5 uur 's morgens erg te moeten zoeken, heb ik afgelopen dinsdagavond de stoute fietsschoenen aangetrokken en heb ik de route gereden. Op Basecamp het verzamelpunt in gevoerd als bestemming en mijn adres als vertrekpunt. Een kind kan verder de was doen. Mijn Edge 705 navigeerde me er prima naar toe. Overigens heb ik daarbij gekozen voor waypoint 37 als te vinden op de route RIJS 2014 die op ligfiets.net staat. Tjonge, ik heb dus zomaar het juiste punt gevonden. In iets meer dan een uur was ik er. Rustig gereden, dat wel. Dus, 5 uur weg en ik ben op tijd, als er zich verder geen omgevallen bomen op de route begeven. Opvallend voor de Edge vind ik dat er bij de routekeuze op het apparaat allerlei oude routes staan, die ik dan wis en vervolgens komen ze weer tevoorschijn. Ook via Basecamp geprobeerd te wissen, maar dat lukt niet, daar kan ik slechts de gegevens op de SD kaart wissen. Wie weet hoe het moet, mag het zeggen. Momenteel heb ik vakantie, ben gewoon thuis. aan het klussen en andere ook belangrijke dingen doen, zoals lezen en lekker eten. Dat betekent een stuk minder fietsen dan normaal, dus ik ben benieuwd naar mijn conditie volgende week.

3 opmerkingen:

 1. Als ik de eTrex 30 of 20 via usb aan de computer hang, kan ik in Basecamp precies zien wat er allemaal op het apparaat staat. Zowel op de sd-kaart als op het apparaat zelf. Ik kan dan de routes die ik niet meer gebruik eenvoudig verwijderen (rechter muisknop en dan in het menu kiezen voor wis). De nieuwe route sleep ik met mijn muis op het apparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Belle, het probleem wat ik ervaar met basecamp is dat ik wel kan verwijderen van de SD kaart, inderdaad rechtermuis en dan wissen. Als ik datzelfde doe bij het apparaat, komt de optie wissen niet.

   Verwijderen
 2. Hoi Casper,

  Pittig hoor dat rondje IJsselmeer van ruim 300km. Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen