Pagina's

dinsdag 5 maart 2013

Mysterie opgelost

Tja, gewoon niet goed gekeken dus. Er lag nog een andere binnenband in de hoek en die was wel lek en goed ook. Ik begon al een beetje aan mezelf te twijfelen. Band geplakt vandaag op het werk, want ik kwam er vanmorgen vroeg pas achter dat ie er lag. Toch prettiger om een passende binnenband bij je te hebben.

Vanochtend nog lekker fris bij vertrek, net boven 0 als ik langs mijn vaste thermometer in Lochem rijd. Frisse tocht in 29,2 gemiddeld met 135 bpm hartslag gemiddeld.
Vanmiddag was dat heel anders, niet echt verrassend in dit jaargetijde. 13* Celsius. Dat betekent een gemiddelde van 32,2 en bpm 127 gemiddeld. Duidelijker kan ik het niet laten zien, dat temperatuur invloed heeft op prestaties.
Maar meer nog, het is weer genieten in shirt met korte mouw en slechts een lichte muts tegen het windgeruis in mijn oren.
Opvallend veel meer fietsforenzen met dit weer, hoewel ik altijd wel dezelfde mensen tussen Zutphen en Lochem tegenkom, in weer en wind op de bukker. Bikkels zijn het. Ook de racers komen weer de weg op. Lekkere mogelijkheden voor RIS, MIS, SIS, BIS, niet mis, dus.

Sinds mijn nieuwe wielen rijd ik met F-lites. Ik zet er binnenkort de Kojaks weer onder, om verschil te proeven.

2 opmerkingen:

 1. Begrijp ik nu goed dat de oplossing van jouw Mysterie als volgt is:
  je hebt de lekke binnenband van de velg gehaald.
  je pompt hem een beetje op om te horen waar het lek zit.
  je blijkt echter de lekke binnenband verwisseld te hebben met een andere binnenband die daar toevallig in de buurt lag.
  zodoende (b)leek de binnenband niet lek.

  Help, want anders blijft jouw Mysterie een mysterie voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja Gerrit, zo zat het echt. Zal de leeftijd wel zijn, zeg ik dan wel tegen anderen die dit soort vergissingen begaan. Zo ook bij mij, dus.

  BeantwoordenVerwijderen