Pagina's

maandag 5 september 2011

eerste wwv belevenis in de Quest.

Na de rit van Dronten naar huis, afgelopen zaterdag en de LOL rit gisteren, was het vanochtend tijd voor de eerste rit op en neer naar Almelo. Even wennen 's morgens vroeg in het verkeer. De stad uit kost toch wat meer tijd, wat ongetwijfeld te maken heeft met ervaring. Optrekken is lastig als je niet hebt teruggeschakeld, bijvoorbeeld.
Maar eenmaal in het buitengebied kon ik aardig doortrekken. Ik voelde wel dat ik voor de derde dag achtereen aan het fietsen was. De bovenbenen waren niet onverminderd enthousiast.
Op de terugweg twee flinke hoosbuien. Kennis gemaakt met dansende regendruppels op de bovenkant. een bijzondere ervaring, temeer daar het niet anders kon dan de hoosbui in mijn gezicht te laten komen. Je moet nu eenmaal vooruit kijken als de klep dicht zit. Met 1 hand aan het stuur en 1 hand boven mijn ogen doorgeploeterd.

Gelukkig staat mijn agenda niet toe dat ik eerder dan vrijdag weer fiets, zodat de beentjes kunnen bijkomen.

3 opmerkingen:

 1. Een waterdicht petje met een grote klep en met een touwtje vastgemaakt aan de kraag in je nek (tegen het wegwaaien) haalt al heel veel regen weg uit je gezicht. Dit had ik vroeger op mijn hoofd in de Mango8.
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, een petje, dat gebruik ik ook onder mijn helm om de regen/sneeuw/hagel uit de ogen te houden, of mijn Ekoi helm met vizier (beslaat wel vaak). Daarnaast een lange dunne handdoek om mijn nek om het regenwater van mijn helm op te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Casper

  Ga je belevenissen volgen. Veel veilige km gewenst. Heb er zelf met veel plezier in gereden

  Gr Peter

  BeantwoordenVerwijderen