Pagina's

maandag 22 januari 2018

Over deksels en aanvullingen

Deksels, die deksels! Wieldeksels dan wel te verstaan. Mooi zijn ze, glimmen goed. Bruikbaar om foto's met reflectie van de omgeving te maken, bijvoorbeeld. Maken je velomobiel een stuk strakker. Maar, dan moet je ze wel goed vastzetten na een bandenwissel........en dat heb ik niet gedaan. Ergo, afgelopen week reed ik op mijn werk mijn privé parking binnen en zag dat het linker deksel verdwenen was. VM.nl had er al voor gewaarschuwd en in eerste instantie zaten ze ook goed. Met klittenband aan de velg een tiewraps om de spaken. Niets mis mee, maar als je ze eraf haalt moet je dat wrapje er weer om doen.

Nou ja, die zien we nooit meer terug, zou Farce majeur zeggen, of zingen?

Nieuwe besteld en de volgende dag geleverd en weer erom, met tiewrap, ook die andere. Verschil in rijden valt dan direct weer op. Niet groot, wel merkbaar. Bij de rit zonder en nu weer met deksels zijn de weersomstandigheden min of meer gelijk en de snelheden verschillend. Toch geen weggegooid geld...........

De winter is er alweer even en daarom ben ik maar op aanvullingen op mijn menu overgestapt. Simpel, elke dag een vitaminepilletje en als ik een ww rit rijd magnesium. Ik merk dat goed aan de stijfheid van mijn bovenbenen, die is een stuk minder. Nauwelijks aanwezig eigenlijk.

5 opmerkingen:

 1. En die wieldeksel lag niet meer langs het pad op de terugweg?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij een DF is de deksel met een zwarte elastische kit rondom aan de velg gelijmd, en ook met vijf punten aan de trommelnaaf. Dus geen klittenband en tiewraps. Enig idee waarom dat niet ook zo bij jouw velgen is gedaan? Wat is de reden dat de deksels bij een Strada demonteerbaar moeten zijn?

  Overigens is de kit bij mijn DF-deksels al eens vervangen, omdat die niet overal goed hechtte. Ik kan me bij de DF voorstellen dat die aanhechting bij de ongeveerde delen, met 28mm banden op hoge druk, op slecht wegdek best wat te lijden heeft, en daarom wat los begon te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit geen gaatje in het midden, daarom moet de deksel demonteerbaar zijn.

   Anders kun je het wiel niet verwijderen.

   Verwijderen
  2. Een gaatje zit er wel in Wim, daarover schreef Casper hier. Is in die blogpost ook te zien op de foto.

   Verwijderen