Pagina's

zaterdag 6 januari 2018

nieuw speeltje

Jawel, alweer de derde trike binnen LOL. Dat wordt nog wat, een echte hype! Ik zat altijd al naar die dingen te kijken, ze zien er over het algemeen erg mooi uit.
Maar ja, calvinistisch opgevoed, dus elke uitgave voor de fun moet verantwoord kunnen worden. Nou, dat kan, ik heb een paar maanden extra moeten werken, betaald, en voor dat geld mocht ik mezelf verwennen.

Via een van de andere LOLlers kwam ik in contact met iemand die een Catrike Expedition in de verkoop heeft, staat ook op ligfiets.net. Deze is echter ruim boven mijn budget. Welnu, hij kende nog wel iemand die net over de grens in Duitsland woont en een Catrike Speed te koop had.
Net over de grens, dat leek dichtbij, want denkend vanuit Westervoort, waar de expedition staat. Het bleek echter Herzogenrath, ja, net over de grens, bij Kerkrade! 220 kilometer.

Wel, contact gelegd, foto's gekregen en zitten likkenbaarden achter de PC. wat een beauty! Afspraak gemaakt, geld gepind en op weg. ff zoeken in de stad, want google maps kon de straat ineens niet meer vinden. Gevonden, en de deur gaat open: daar staat ie te glimmen.
Na een kort proefritje ben ik verkocht. Voor een mooie prijs gaat ie mee, past prima in mijn kleine Twingo. Ik krijg er nog een splinternieuwe Durano buitenband voor achterop bij.

De trike heeft nauwelijks gebruikssporen. De verkoper had hem voor zijn vriendin gekocht, maar dat is nu ex. Zij heeft er weinig op gereden. Vind ik niet erg!

Het is een kleine racetrike. 20 inch achterwiel, 16 inch voorwielen. 13 kilo. Laag bij de grond, dat wel. Rijdt heerlijk, je voelt wel veel meer van het wegdek dan in een geveerde VM. Maar ik kijk er al naar uit om over een paar maanden bij mooi weer de Posbank op en neer te rijden.

Aangezien het een kale trike is, moet er wat aan getuned worden. Spatborden bijvoorbeeld. Moeilijk te vinden.  Nu had ik op mijn Rapto een spatbord op het voorwiel, maar die had ik er al afgehaald. Dat past wel op een voorwiel van de Speed. Maar ja, zie die tweede maar eens te vinden. Binnenkort maar ff bij Elan gaan kijken, zij verkopen tenslotte de Rapto tegenwoordig.

Achterop een bagagerekje geplaatst, waar een klein stukje moet opgevuld, om de werking als spatbord te garanderen. Grote Ortlieb tassen passen er prima op, dus meerdaagse vakantieritten kunnen gepland worden.

Bijgaande foto gemaakt bij kasteel Vorden.

7 opmerkingen:

 1. Op de foto lijkt het net een 20"/26" Trike.

  In het echt is het dus echt een klein trikeje......leuk.

  Ik vind het een vet ding.

  Spatborden???.........nee, niet doen. Je gaat toch niet in de regen rijden met dat ding.

  Gewoon lekker kaal en licht laten. Prachtig zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zit trouwens bijna op de grond.

   Ground Clearance 2.25” (57.15mm)


   Bron: http://www.bicycleman.com/catrike-speed-recumbent-trike/

   Verwijderen
 2. Klein maar fijn, hopelijk is-ie in real life net zo fijn als in deze periode van voorpret en verkneukelen op het betere seizoen!
  Maar dat lezen we tzt wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave trike, zou hem ook zo licht mogelijk houden maar vanwege een betere zichtbaarheid zou ik er denk ik al gauw goed licht op monteren maar ziet er echt super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je nieuwe fiets! En natuurlijk wel doen die spatborden, dat vergroot de gebruiksmogelijkheden. Beste zijn die aan de binnenkant een stuk breder nog naar de naaf toe zijn. Zo voorkom je dat steentjes en nattigheid opspatten richting je stoel. Ligfietsshop heeft ze. Ik weet niet of ze ook voor 16" bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zijn wel mooie, heb het ook elders wel gezien, maar wel aan de prijs voor spatbordjes.

   Verwijderen
  2. Dat is inderdaad helaas zo. Erg prijzig. Gelukkig zitten op mijn trike van HP Velotechnik standaard al spatborden die wat breder zijn aan de binnenkant.

   Verwijderen