Pagina's

zondag 1 oktober 2017

Weer of geen weer

Liggen doen we toch wel, weer of geen weer. Dezer dagen is het verrassend als er eens een geheel droge dag is, zoals vandaag. Arjen zou zeggen, dat komt omdat ik vandaag meerijd. Sinds jaar en dag is het droog als hij er bij is.
Overigens verblijft onze vaste chroniqueur overzees, maar niet dat hij nou zo'n geweldig weer heeft. Smekend stuurde hij vandaag een filmpje van een enorme stortbui ergens in de Paraguyaanse pampa's, of hoe het daar ook mag heten.  Schrijf berichten, stuur appjes, want anders verveel ik me maar. Fijn voor Anja, die dit soort berichten van Paul vast niet leest voor hij ze verstuurt.

Vandaag was dus weer onze LOLse geluksdag. Mooi weer, wel wat winderig en goed gezelschap. Wederom een nieuwe deelnemer, die door Wim zodanig in de watten is gelegd, dat hij al heeft laten weten dat we voorlopig nog niet van hem af zijn.
Welkom Tonnie, met je mooie Quatro!

Er zou overigens in de nabije toekomst weleens een roeifietsafscheidingsbeweging kunnen gaan ontstaan, een soort variant op de Catalaanse toestanden.
dat zit zo, we hebben er nu twee, Wim en Nico. Wim rijdt al jaren op zo'n vreselijk fitnessapparaat. Hij heeft dan ook de mooiste sixpack van LOL. Sinds een flink aantal maanden doet Nico er ook aan, roeien op het droge. Vandaag deed ie zomaar een afstand van ruim 90 kilometer, op zijn sloffen.......
En in de pauze, daar komt het, kon Marc de verleiding niet weerstaan om even een rondje te doen. Verkocht, zo las ik aan zijn big smile bij terugkomst.

Overigens was de aanleiding voor de tocht van vandaag uiteraard de eerste zondag van de maand, LOL zondag. Vandaag ging het naar Varsseveld, waar de volgende afscheidingsbeweging zich aandiende. Frank gaat emigreren naar Australia, althans, hij doet nu poging 2. Volgens ingewijden wordt hij de continentale vertegenwoordiger van Intercitybike en Velomobiel.nl, of zou dat .aus moeten zijn?

Om zijn aanstaande vertrek enig cachet te geven, nodigde hij ons uit in zijn nederige stulpje, waar we in de windschaduw, lekker in de zon, konden genieten van wel 2 soorten taart. Kom daar maar eens om, tegenwoordig!
Frank had goed zijn best gedaan, het smaakte prima, het geouwehoer was uiteraard niet van de lucht, maar helaas, na een uur moesten we toch maar eens gaan. Frank begeleidde ons uit Varsseveld en reed nog een flink stuk mee, bijna tot aan Hengelo.

Tegen het einde van de rit begon de tol van de tegenwind te komen, het tempo daalde en nee, Nico, dat lag niet alleen aan jou!
Omdat we niet echt met een voorgeplande route reden vandaag, leek het volgens Arjen wel een dronkenmansrit, zoals zichtbaar op de kaart, zie Strava. En ja, inderdaad, we slingerden behoorlijk door de Achterhoek. Maar ach, zo zie je nog eens wat. Rechtuit, rechtaan, dat is niet des LOLs.


Voor de liefhebbers, bovenstaande kregen we van Frank aangeboden. Dat was smullen!

3 opmerkingen:

  1. Mooi, moet ook maar eens die kant op komen.......Frank veel succes en plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lollig zo'n club liggers en ze schrijven nog mooie verhalen ook. Fijn dat ik er bij mag komen liggen. Gelukkig lig ik binnen want de winter komt eraan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De verslagen gelezen :-) ik kan weer vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen