Pagina's

maandag 16 juni 2014

It's the shoes, stupid.

Ja ja, de schoenen dus. Ik heb er al enige tijd last van, mijn schoenen. Vooral mijn rechtervoet, daar krijg ik pijn aan de buitenkant van mijn voet. Links niets aan de hand. Daar zit wegens mijn beenlengteverschil een extra zool in, die waarschijnlijk voorkomt dat ik dezelfde last krijg als rechts. Waarschijnlijk zijn de schoenen qua stevigheid achteruit gegaan en wordt de zool wat slap. Dus, wat nu? ik heb nog mooie witte Sidi schoenen liggen, die ik voor het racefietsen gebruikte. Rampzalig om op te lopen, dat wel. Maar een knoerharde zool. Ik heb er SPD plaatjes onder gezet, omdat een vriend van me ze wilde proberen. De bijbehorende foto krijg ik hier niet bij, maar is gepubliceerd op Google plus. Lastig om op te lopen, schreef ik hierboven al. Ik zal mijn sandalen wel in de Q leggen als voorzorgsmaatregel. Gisteren een stukje gereden om eens te testen. Nou, dat beviel prima. Inderdaad heerlijk harde zolen, waardoor je kracht direct wordt overgezet. Tevens merk ik dat op deze schoenen nieuwe plaatjes zitten, want er geen speling meer op, zoals wel met de andere schoenen. Het ging dus lekker snel en dat zie ik terug op Strava, waar ik lees dat ik de KOM ben tussen Laren en Epse!

5 opmerkingen:

 1. Ach ja, schoenen........daar kan ik ook een boek over schrijven.

  Ik krijg nu binnenkort zooltjes van de podoloog. Ben benieuwd of dat effect gaat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Casper,

  Moeilijk lopen?? Daar heb ik al jaren geen last meer van, ik ben in 2005 overgestapt op MTB schoenen, daar kan je tenminste fatsoenlijk op lopen zonder dat je er als een waggelde eend uitziet op je fietsschoenen. En de zolen zijn even hard, m'n oude Shimano M 225 zijn nu pas de vuilisbak in gegooid, na 9 jaar trouwe dienst waarbij er slechts 1x nieuwe SPD plaatjes verwisseld zijn! Nu gebruik ik de Shimano M 310 ook met keiharde carbonzolen, waarbij je ook nog steeds beter kan lopen dan met wegraceschoenen.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nadeel van die MTB-schoenen is natuurlijk dat je alleen met spd-pedalen kunt fietsen. LOOK en andere systemen gaan dan helaas niet lukken.

   Verwijderen
  2. jawel hoor Bebops passen er ook onder

   Verwijderen
 3. Nou ja Adrie, het ging me erom de Sidi's te proberen vanwege de hardere zool. Misschien dat het tegen de winter, daar zijn de Sidi's niet geschikt voor, wel de M 310 die jij hebt, worden.

  BeantwoordenVerwijderen