Pagina's

vrijdag 4 april 2014

springschans

Op mijn weg naar Arnhem is er tussen Dieren en Ellecom, eigenlijk bij binnenrijden van het dorp Ellecom, een plekje waar ik aan het leren ben om schans te springen. Is dit goed Nederlands? Ik weet het niet. Nu ja, verder met het onderwerp. Ik kom van de Middachterallee, mooie naam voor de laan tussen Dieren en Ellecom, van het fietspad de ventweg op. Nu net daar is het punt waar ik aan het leren ben om te springen. Het is niet de mooie schans bij Oberstdorf in Zuid Duitsland, maar toch. De ventweg oprijdend is er na een paar meter een snelheidsremmer, oftewel een drempel. Kennelijk om het autoverkeer qua snelheid te remmen. De eerste ritten in de winter, nou ja, winter.... ging natuurlijk wat langzamer dan nu. Inmiddels is het volop zomer en is de snelheid hoger. Dat betekent opletten bij dit soort drempels. Ik kan met max 30 erover zonder van de grond te komen. Dan moet ik echt remmen want het laatste stukje fietspad gaat licht omlaag. Wat ik nu wel aardig zou vinden is als er iemand klaar staat om van de overkant van de weg een foto te maken, op het moment dat ik over de drempel vlieg. Ik kom in ieder geval met de voorwielen van de grond, achterwiel kan ik niet goed inschatten. Natuurlijk is mijn vlucht niet zo lang als die van de formidabele Eddy the Eagle, maar toch. Ik durf nog niet sneller dan 32 te gaan, dat vergt wellicht nog wat training.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,
  daar wil ik mijn spiegelreflex wel voor "uit het vet" halen hoor.
  Groeten, Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ken dat plekje. Ben er ooit toen ik mijn Strada nog maar net had vrij hard 30+ overheen gereden. Dat was even schrikken voor een beginnende velonaut.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in de buurt hebben ze recent zo'n ding aangelegd net na een bocht. Angstwekkend: het binnenwiel gaat de lucht in en de Orca heeft dan de neiging op zijn kant te gaan...
  Als het bedoeld is om velomobielen af te remmen, is de opdracht geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die drempel ken ik, ik kon er op de Baron met volle snelheid overheen. Maar toen ik Quest 009 gekocht had ben ik daar op de eerste rit met alle wielen losgekomen. Dat doe ik niet weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kom er op mijn dagelijkse w/w rit een aantal dubbele tegen op een fietspad.
  toevallig beide bij de in- en uitritten van de Shell.
  Vooral bedoeld om hier de scooters af te remmen. Hier komen ook alle wielen los als ik niet op m'n snelheid let. Volgens mij ook niet zo best voor de wielophanging als je het te vaak doet. Zeker als je niet helemaal recht neerkomt.

  BeantwoordenVerwijderen