Pagina's

vrijdag 18 april 2014

Klimmen?

Nou ja, klimmen. Dat staat de tweede dan van de route naar Germersheim volgende week op het programma. Als de rest van Nederland Koningsdag viert, ploeter ik met Edwin vanaf Bingen door de heuvels van de Pfalz. Stijgingspercentages van max 5%. Daarom vandaag vanuit Arnhem maar eens over de Posbank naar huis. Dan zitten er met enige regelmaat ook stukken van 5% in. Nou, dat is flink aanpoten in een Quest kan ik je zeggen. Het is te laat om er nog een kleiner verzet in te zetten, dus doe ik het ermee. Gelukkig overnachten we in pensions, zodat we licht reizen. De hellingen zijn echter wel wat langer dan hier in Nederland. Benieuwd hoe me dat zal bevallen. Twee jaar geleden in België zaten er ook flinke klimmen in onze route en dat is prima, hoewel heel rustig, gegaan. Het was vandaag een van de zeer weinige ritten waarbij ik racefietsers voor heb moeten laten gaan. Wat wil je ook, klimmen met 32 kilo. Overigens had ik eergisteren ook een vreemde ervaring. Ik rijd lekker op de Schaapsdijk bij Arnhem, windje in de rug, lekker rustig peddelen met 35 per uur. Komt er in mijn spiegel een rechtop zittende fietser met een geel hesje aan. Flink tempo, komt snel dichterbij. Wat is dat nou? Hij lijkt zich weinig in te spannen. Als ie me inhaalt zie ik het. Het is zo'n supersnelle elektrische mtb. Die schijnen 45 te kunnen halen zonder veel inspanning. Dat blijkt.

2 opmerkingen:

 1. Je kan toch gewoon de rivieren volgen? Als je dat stuk vanaf Bingen binnendoor wil fietsen is de veluwe erger wat stijgen en dalen betreft. Wel even de goede route plannen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,
   Natuurlijk kunnen we de rivieren volgen, maar we hebben nu heel bewust gekozen om dat niet te doen. Wat stijgen en dalen betreft, op de Veluwe ben ik wel eens geweest :-) maar in de Pfalz nog nooit (met de fiets) dus volgende week weet ik of je gelijk hebt. De route tenslotte, die is bijna altijd een compromis tussen snel (makkelijk rijden maar wel vaak langs drukke wegen) en mooi (rustige wegen en misschien iets heuvelachtiger)
   We gaan het zien :-)
   Groeten Edwin.

   Verwijderen