Pagina's

zondag 4 augustus 2013

Lome augustusrit

Vanochtend vroeg opgestaan, niet bewust, maar omdat mijn ogen wat achteruit gaan en ik de digitale rode cijfers op de wekker van mijn eega niet goed lees. Ik dacht dat het 08.30 uur was, maar de hond uitlatend vond ik toch dat de zon wat laag stond voor dat late uur. Het was dus 06.30 uur. Maar, niet getreurd, later hoorde ik dat deelnemer Bocycle op deze tijd moet opstaan om zich tijdig bij ons te vervoegen. Tja, dan heb ik niets meer te klagen.
Op de bekende verzamelplaats aangekomen was het al een drukte van jewelste. Een vol terras van het Volkshuis.
Johan was zo genereus het eerste rondje koffie te betalen. Dank daarvoor nogmaals. overigens was hij met zijn vrouw/vriendin de dag ervoor al naar Brummen gereden, vanuit Nijmegen, om tijdig mee te kunnen met LOL.

Uiteindelijk reden we met 14 personen weg richting Hoog Soeren. Onder ons twee vrouwelijke deelnemers. Hoog Soeren haalden we niet, maar daarover later meer.
Zutphen uit in de richting van Eerbeek, via Loenen naar Hoenderloo. Bij de start al een en al getwitter met @brandweerquest over een meeting in Hoog Soeren. Onderweg een bericht dat Marloes kabelbreuk had. Tijd bijgesteld. In Hoenderloo bleek de meerderheid toch graag koffie te willen, met uiteraard appelgebak. Dat kost wat tijd voor de ober, een groep van 14 bedienen. Ook afrekenen gaat dan niet snel.
Nu ja, de meeting met Theo en Marloes is al rijdend door Marc maar afgezegd.
Vertrek na de koffie ging wat moeizaam, loom wellicht. Wim kreeg zonder het te weten de leidersrol  toebedeeld. Op een splitsing wist hij nergens van, gek hè?? Daar kwamen ook onze pechgevallen. Eerst de achterderailleur van Lorenz en daarna de voorderailleur van de vrouw van Johan (oeps, ben haar naam vergeten). Ook dat kost helaas wat tijd, maar wederom niet getreurd,, kan gebeuren  en de tijd werd gedood door aan voorbijgangers de voordelen van ligfietsen uitgebreid te vertellen.
Verder gereden naar Beekbergen, via Klarenbeek en Voorst terug naar Zutphen. Onderweg leek het wel de 10 kleine .........telkens vielen er wat af die de kortere weg naar huis namen.


Afijn, goed weer, goed gezelschap, mooie route, wat wil je nog meer op 4augustus?

7 opmerkingen:

 1. Wat mij betreft weer een geslaagde rit! Wat is trouwens de appelgebakscore van de vaste LOL deskundigen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De leider lijdt meestal het meeste. Een herkenbaar gevoel wat ik ook slecht kan onderdrukken. Het beinvloed tegenwoordig in grote mate mijn LOL in het rijden.
  De rit moet voor jullie gewoon als geslaagd beschouwd worden. Vergeet dat niet ondanks je zorgen, die verder niemand deelt waarschijnlijk. Ook dat hoort bij groep rijden.
  Als er wat te klagen valt is het nog vroeg genoeg.

  Wij zijn met hikkups van start gegaan. Daar kunnen jullie/jij niks aan doen.
  Veel te veel mij laat laten verleiden alsnog met LOL mee te willen tegen beter weten in. Kans berekeningen van tijd, afstand, richting heb ik niet rekening gehouden met de onverbitterlijke 'groepswil'.

  Wederom grote opkomst. Eigenlijk zit ik daar niet op te wachten zoals je misschien wel weet. Ik kan die zorg- en herderneiging van mij niet uitzetten.
  Wij waren ondanks slechte voorbereiding en gewoon pech toch nog op de afgesproken tijd in Hoog Soeren, maar het was gewoon gedoemd niet te gaan lukken bij voorbaat.
  Ik zag het zelfs niet meer zitten een alternatieve tocht voor onszelf te verzinnen. Marloes was noodgedwongen met de Quest en voelde zich daar absoluut niet happy in met dit weer.
  Knoop doorgehakt en op onze hielen omgekeerd. No harm done.
  We hadden een lekker lazy sunday. Laydown. Wat lezen en indutten. Was ook nodig kennelijk.

  Volgende keer hou ik er rekening mee kwa tijd en melden wij ons (ruim) vooraf aan. Gewoon op de normale startlokatie. Zoals het hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... moeten we alleen nog voor weinig deelnemers zorgen om het je helemaal naar de zin te maken;-)

   Dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als er eens serieuze regen wordt verwacht op de LOL-dag, dat is bij mijn weten nog niet voorgekomen.

   Verwijderen
  2. We hebben 1x een echte drijfnatte tocht gehad. Toen heb ik zelfs met de regenbroek aan geroetst. Casper reed toen mee met de Taifun. Was ook richting Radio Kootwijk.

   Verwijderen
 3. Ach dat leiderschap is geen probleem hoor. Een beetje anarchistisch, zoal Paul het noemt. Ik vind het meer iets organisch. Soms heeftiemand een idee voor een route, die doen we dan. Vaak is dat nietszeggend en altijd is er wel een weg te gaan die leuk is.....
  En die aantallen, Theo, maak je geen zorgen als je met ons mee gaat. Zoals gisteren, als voorbeeld, heb ik met Hendrie afgesproken, dat hij achteraan rijdt. We hebben elkaars nummer. Vaak rijdt Nico bewust als laatste.
  Dus, kom gewoon en laat dat zorgen thuis en geniet er gewoon van. Dat doet iedereen volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Domme I pad, nietszeggend moet zijn: niet zo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een vaste achterrijder is inderdaad wel handig.

  Maar ook zorgen dat je nooit diegene achter je uit het oog verliest. Zeker niet bij een verandering van richting. Als iedereen daarvoor zorgt, dan gaat ook het meeste wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen