Pagina's

donderdag 3 augustus 2017

On the road again

Een mooi nummer van Creedence, meen ik. Klopt dat?

Nou ja, ik ben na drie weken vakantie ook weer op weg. Vakantie gewoon thuis doorgebracht met af en toe een ritje voor de lol, en een met een delegatie van LOL.

Een van de ritten ging naar Dronten. Ik had carbon wieldeksels besteld. Mijn doekjes waren te klein geworden na het monteren van nieuwe wielen. ( door onze huisfietsenmaker N)
De velgen zijn nu gewone lage velgen. Nu kon ik uietraard de doekjes wel aan passen, maar er zat ook al een klein scheurtje in. Door een afdaling in Duitsland was het dopje op de bout in het midden enigszins gesmolten, waardoor het doekje is vervormd.

En wat past er nou beter bij een Carbon Strada dan carbon deksels? Oordeel zelf:


Afgelopen maandag weer begonnen met werken. De brug bij Zutphen is een paar weken afgesloten, zelfs voor treinverkeer, dus arme ik. Ik mag elke dag op de fiets naar mijn werk. Eigen keuze uiteraard, want ik kan ook gebruikmaken van de bus van NS. Maar, dan duurt het ineens een uur, in plaats van de gebruikelijke 25 minuten.
Uur OV, 15 minuten naar station, 10 minuten lopen in Arnhem......Fietsen is dan sneller.

En, oké, de deksels, wat merk je daar nu van? Vermoedelijk gaat het wat sneller, maar dat zit in de marge denk ik. Wel merk ik, bij wind zoals vanmiddag, dat het wel scheelt.
Een secuur werkje overigens, die dingen erop maken. Met een 8 tal klittenbandjes op de velg. Dat moet op de velg en op het deksel natuurlijk goed passen. En ja, daar hebben ze in Dronten een mal voor gemaakt.
Dan nog een drietal tiewraps om het deksel aan de spaken vast te maken, als zekerheid voor als de klittenbandjes loslaten. En, oh, ja, ook een gaatje in het midden om de bout te kunnen bereiken.

Dan de Oregon 600, die ik pas heb gekocht. verouderd model, dat wel, maar daar is d prijs dan ook naar. Als je een Edge gewend bent is het wel wennen. Een Edge is een sportcomputer, in tegenstelling tot de Oregon. Die laatste heeft dus veel meer mogelijkheden. En ach, ik ben van de afdeling al doende leert men, dus langzamerhand kom ik er wel. Inmiddels heb ik door hoe ik het als computer kan gebruiken en ook de kaart kan zien. Een hele stap.
Wel jammer dat ie niet automatisch via Connect upload naar Strava en RWGPS.


4 opmerkingen:

  1. Als je de Garmin Connect website gebruikt https://connect.garmin.com/modern/settings/accountInformation kun je automatisch uploaden naar o.a. Strava.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ken ik Paul, maar Connect accepteert Oregon niet, alsof er alleen maar sportapparaten aan gelinkt kunnen worden. OP Garmin Express verschijnt de Oregon wel.

      Verwijderen
  2. Mooi...zou standaard moeten zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen