Pagina's

vrijdag 5 mei 2017

Nog 2 nachtjes slapen.......

En dan staat Edwin om 8 uur voor de deur, voor de start van onze inmiddels jaarlijkse voorjaarsrit. Deze keer gaan we heen en weer naar Frankfurt. Op de heenweg komen we onderlangs het Teutoburgerwald en door Kassel. Op de terugweg zullen we veel langs rivieren rijden, in ieder geval de Main en de Rijn. Hoogtemeters maken we ook. 7834 om precies te zijn. Over ruim 900 kilometer valt dat dan ook wel weer mee, maar uiteraard zit er veel klimwerk tussen Kassel en Frankfurt.

Het blijft leuk om zo'n reis voor te bereiden en enige positieve spanning is er dan ook wel. Wat moet er ook al weer mee? Niet teveel, maar vooral essentiële dingen niet vergeten.
Voldoende drinken en eten voor onderweg, de eerste dagen. Ook de bak er niet mee vol leggen natuurlijk. Het juiste gereedschap voor pech onderweg, maar ook weer niet alles meeslepen wat we toch nooit gebruiken. Een Strada is toch onderhoudsarm, nou dan?
Wel voldoende stroom voor onderweg en de passende laders.
Zonnebrand, want vorig jaar in een middag zo verbrand dat ik de twee dagen erna met een buff over mijn gezicht moest rijden. Niet fijn bij warm weer.

Nou ja, verder is alles te koop onderweg, want we gaan niet naar een ontwikkelingsland.

Ik heb al diverse keren op de GPS de hele route nagekeken. Wel fijn als je weet wat je te wachten staat. De eerste dag is de langste, de tweede en derde komt het meeste klimwerk en die zijn dan ook wat korter. Een deel van de route kennen we al, want we hebben vaker langs de Rijn gereden. Eerste heen en weer naar Germersheim voor de Spezi en onze Moezelroute ging net als nu ook via Koblenz. Daarom gaan we nu kijken of het ook goed rijden is aan de andere kant van de Rijn, de oostkant.

Het weer gaat de goede kant op, de fietsen zijn al bijna in topconditie, dus die nachtjes slapen is eigenlijk het enige wat ons nu nog tegenhoudt van een vertrek.

Uiteraard volgt er een verslag.........

6 opmerkingen:

 1. Goede reis en veel plezier!

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neem niet te snel aan dat je overal alles kunt kopen....net terug van een korte vakantie aan de Mosel : elk dorpje aan die rivier heeft meerdere restaurants en is buitengewoon commercieel maar een flappentap of supermarkt mag je 30+ km in enige richting voor rijden. ( of naar de dichtbijzijnde grotere stad )

  Al jaren gaan we naar Duitstalige landen maar dit was nieuw :-))

  Je vraagt je toch af waar al die mensen uit die dorpjes dan hun boodschappen halen. Maar misschien ligt het antwoord in dat de smalste lokaalwegen daar al 100 km/u zijn...en het fietspad er een strookje van 1 m breed naast is....

  Waarschijnlijk is het ( met de daadwerkelijke afwezigheid van supermarkten ) de bedoeling dat je iedere avond in een restaurant eet :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Casper en Edwin, goede reis en veel plezier!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier Casper.

  En Edwin uiteraard ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel allemaal! @Casper, bij mij is de vijfde dag het langst hoor, met ruim 234km. De eerste is "slechts" 226km. Rijden we wel dezelfde route? :-)

  BeantwoordenVerwijderen